– Alle ser at det burde vært mulig å gå på ski i Granåsen nå. Det irriterer meg kraftig, og det kan ikke fortsette slik det er nå, sier regional toppidrettssjef Frode Moen.

På initiativ fra Olympiatoppen Midt-Norge, ble det kalt inn til oppvaskmøte før helga. Foruten Moen selv, var representanter fra kommunen, Trondheim bydrift og Sør-Trøndelag skikrets til stede.

Gjentagende problem

– Bakgrunnen for møtet var å få stoppet en negativ spiral hvor trenere og utøvere opplever at det samme skjer igjen, til tross for at de tar opp problemene år etter år. Det er heller ikke bra for kommunen, som har investert så mye penger i anlegget. Hadde man produsert snø når det var kaldt nok og alt av utstyr hadde fungert, så hadde det vært minst tre kilometer langrennsløype, og begge hoppbakkene hadde vært klar i Granåsen, sier Moen.

Tross sitt blytunge skyts, hevder toppidrettssjefen at han ikke «ønsker å slakte» kommunen. Men Moen trenger ikke bekymre seg særlig for dem som rammes av kritikken.

Hevder Moen tar feil

Trondheim bydrift mener nemlig at Moen bommer med kritikken.

– Moen tar feil. Vi hadde uansett ikke fått produsert nok snø til 2,5 kilometers sløyfa, sier produksjonssjef Ola Kviteng i Trondheim bydrift.

Kviteng hevder «uheldige omstendigheter» er årsaken til at man ikke fikk produsert snø i den ene kuldeperioden så langt i høst.

- Holder ikke

Moen er ikke fornøyd med forklaringen han har fått fra Trondheim Bydrift.

– Det holder ikke å si at de ikke kunne fått til mer enn de har gjort. Det er ikke akseptabelt. Nå skal det ikke så mye til før de beste utøverne blir misfornøyde, men her har de har all grunn til ikke å være fornøyd. Det er på en måte gode forklaringer på hvorfor bydrift ikke har fått det til, men vi vet jo det at vi ikke får så mange kuldedøgn i Trondheim før jul. Da må vi utnytte de vi får, og det har vi sagt ifra om, sier Moen.

Selv om Kviteng overhodet ikke er med på at hans mannskaper ikke har gjort bra nok jobb, er han glad for Olympiatoppens initiativ.

– Det er positivt at miljøet er framoverlent, og det er bra at vi blir pushet. Men jeg opplever ikke at presset utenifra er større enn det vi legger på oss selv. Møtet var positivt og konstruktivt, og jeg opplever at vi har sammenfallende ønske om å utnytte alle kuldeperioder til å produsere snø, sier han.

I fjor måtte Petter Northug dra fra Trondheim til Italia for å få ski trening.