Det drøyer med en avklaring rundt Erik Hoftuns rolle i Rosenborg neste år.

LES KOMMENTAR: Leter etter supermann

Mandag denne uka var sportslig leder-saken et eget punkt på styremøtet, uten at en løsning er på bordet.

«Intet å meddele», skriver styreleder Ivar Koteng i en sms til Adresseavisen.

Ser ikke problemet

Tidligere har styrelederen vært klokkeklar på at sportslig leder ikke i tillegg kan være assistenttrener. I tillegg er han sitert på at han tror på en ekstern løsning som sportslig leder dersom Hoftun lander på at han vil være fast ute på feltet sammen med Kåre Ingebrigtsen kommende sesong.

– Hvis dette eventuelt skulle skje, tror jeg ikke det blir noen som allerede er i klubben, sa Koteng i starten på desember.

Nå mener Nils Arne Eggen at prosessen er litt på villspor, og ser rett og slett ikke problemet med at Hoftun fortsetter i en dobbel-rolle.

– Etter mitt syn, skal Erik fortsette både som assistenttrener og sportslig leder. Og det vet styret at jeg mener. Går det slik jeg vil, fortsetter jeg som mentor for hovedtrener Kåre, med Erik som assistenttrener og sportslig leder. Men Erik må ha hjelp til en del praktiske ting, og det kan for eksempel være Trond Alstad, sier han.

Hoftun i Koteng-møte

Hoftun selv ønsker ikke å kommentere Eggens syn på saken.

– Jeg snakker med styret om min rolle fremover for tida. Jeg har ikke noe mer å si om det egentlig, annet enn at det må eller bør komme en avklaring før jul. Det tror jeg er viktig for både meg og Rosenborg, sier Hoftun som samtidig bekrefter at han hadde et eget møte med styreleder Koteng tirsdag denne uka.

Mens Eggen er klar på at Hoftun bør fortsette i begge rollene, er han minst like klar på at det vil være et feilgrep av klubben å eventuelt hente en ny leder utenifra. Det hevder han vil undergrave selve prosessen klubben nå står midt oppe i.

– Jeg vet at Ivar mener dette, men jeg vet ikke hvor sterkt han mener det. Men det går an å skifte mening. Det vil være å bryte helt med den intensjonen man har, om at man skal finne frem til alle de momentene, elementene og detaljene som gjorde at vi var best. Da kommer det jo en utenifra som ikke vet noe om dette.

– Styret må gjerne mene at det er det riktige, men jeg mener at jeg kan argumentere veldig sterkt mot det ut ifra min erfaring i hvordan et topplag skal styres, sier Eggen.

Solidarisk ansvar

Eggen mener samtidig at Rosenborg må ut av det han kaller «Rosenborg-filosofisk vakuum».

– Styret må ikke hente inn noen som skal være «deres mann» i sportslig avdeling. Styrets mann er hovedtreneren. Det er veldig farlig og helt håpløst å få inn en sportslig leder som skal overvåke hovedtreneren. De er en del av samme ansvarssystem, og skal rapportere sammen til styret. For at arbeidssituasjonen mellom hovedtrener og sportslig leder skal bli best mulig, kan det ikke være en som overvåker, og en som tar ansvaret dersom ikke resultatene kommer. Da må de ta ansvaret begge to, og derfor må de gå av sammen, sier han.

– Betyr det at du mener Erik Hoftun også burde fått sparken ved tidligere trenerbytter?

– Det var ikke det jeg sa. Jeg snakket om prinsippet og om fremtid. Og det viser at det ikke er noe problem dersom Erik fortsetter i begge rollene, for det er ikke sjefen til hovedtreneren som er assistent. Det er tvert imot en fordel at Kåre og Erik er på feltet sammen daglig, sier han.

Lojal uansett

Selv om den gamle mester åpenbart er på kollisjonskurs med en del av styrets tankegods, lover Eggen at uenigheten uansett ikke vil stå i veien for hans engasjement fremover.

– Jeg skjønner ikke hvorfor de eventuelt skulle lande på en slik løsning, og hvor de skulle hente denne personen fra? Skulle de hente en sportslig leder utenifra, så kommer ikke det til å stå i veien for mitt engasjement for klubben. Sånn er ikke jeg. Jeg er lojal og blir uansett med Kåre, sier han.

Fortsatt har ikke Nils Arne Eggen og Kåre Ingebrigtsen hatt det møtet som formelt spikrer et samarbeid kommende sesong.

Den nye hovedtrenerens førsteprioritet er å få avklart situasjonen rundt neste års assistent, og deretter venter møtet med Eggen en gang før jul.