Kåre Ingebrigtsen har brukt jula på å sikre fortsatt samarbeid med sin gamle sjef. Foto: jens petter søraa

– Vi ønsker å fortsette samarbeidet. Nils synes det var ok, og hele trenerteamet synes det var ålreit, sier Kåre Ingebrigtsen.

Lille julaften møttes «Bruttern» og Eggen på Brakka. Det tok ikke lange stunden før de ble enige om å forlenge det opplegget som vokste frem på uformelt vis sist høst.

Greit med tilbakemeldinger

Eggen vil få en liten stilling rundt laget den kommende sesongen.

– Vi fant ut det vi har snakket om hele tiden, nemlig at vi ønsker å fortsette samarbeidet. Vi har ikke skrevet noe formelt, men jeg tror han vil få en formell rolle rundt meg og Erik. Nils skal være vår trener. Treneren til treneren. Vi skal lufte ideer med Nils, og diskutere fotball. Det er alltid greit å ha noen som gir tilbakemeldinger på hvordan vi ser ut, sier Ingebrigtsen.

– Min rolle skal være rådgivende og støttende. Og jeg kommer ikke til å ha verken ambisjon om, eller i adferd begynne, å dominere treningene på Lerkendal. Jeg skal ikke ha noen stor tidsmessig rolle i Rosenborg. Omtrent sånn som i høst. Det betyr å være på en trening i uka, to dersom det er nødvendig, sier Eggen selv om det som venter.

Håper på transplantasjon

Adresseavisen møtte 73-åringen hjemme på Fannrem like før jul. Helsemessig er det status quo – på grunn av nyresvikt er Eggen inne til dialyse tre ganger i uka.

– Jeg begynner halv åtte, og er ferdig sånn i totida. Så det tar mye tid, men jeg er heldig som tåler dialysen godt, og bruker tida mens det står på til å lese og skrive. Fra tida som ansvarlig for et storlag i fotball har jeg lært at du må ta ting som de kommer, og bruke energien kun på det du kan gjøre noe med, sier han.

Håpet er at en donor snart skal være klar, og at han dermed kan få en plass i operasjonskøen i løpet av det nye årets aller første måneder.

– Det er en del ting som er i ferd med å falle på plass. Altså, når du skal bytte organ med noen så må det være et ordentlig forarbeid. Det er en møysommelig prosess, og det er jo bra. Jeg har lest meg opp på det, men jeg tror ikke vi trenger å gå i detalj der, sier han.

Kun mentor

Eggen forteller at han har hørt historier om pasienter som har «blitt som ny» etter vellykkede transplantasjoner, men forsikrer samtidig om at hans egne RBK-ambisjoner ikke vil være proporsjonal med egen stigende form.

– Selv om jeg blir kjempesprek, så skal jeg fortsette å være kun mentor. Det kan du være sikker på. Nå er det på tide å være med å utvikle en ny hovedtrener som kan vare like lenge som jeg gjorde. Det er viktig, sier han.

På feltet kun for Orkla

Eggen bare fnyser av dem som måtte hevde at han ikke evner å være noe annet enn sjef med stor «S».

– Selvsagt kan jeg det, og det har Kåre og jeg avklart allerede. Det skal vi også forsterke. Det er derfor jeg sier at når man er mentor, er det først og fremst rettet mot trenerne, og ikke mot laget og spillerne. Det blir bare sånn indirekte. Så du kan være helt sikker på at jeg ikke kommer til å springe rundt ute på feltet i april, selv om jeg skulle være tilbake i toppform. Det skal jeg gjøre her, det. For Orkla. Jeg skal nemlig uansett være med Orkla videre. Det foregår jo på kveldstid, så det rekker jeg fint, sier han.