– Vi trener stort sett i Dalgård ishall og litt i Leangen. Det medfører at vi må ut av området vårt, sier Siv Merete Øyen, leder for Tiller idrettslags ishockeyavdeling.

De har tilbud for mikro-, mini-, U13- og U15-nivå i barne- og ungdomshockeyen. Men når kjernetiden Tiller har i Dalgård ishall starter klokken 16 betyr det trøbbel for hockeyfamiliene på sørsiden av Norges tredje største by.

Foreldrene rekker rett og slett ikke hjem fra jobb tidsnok til å frakte ungene til treningene.

– Da er det veldig mange som ikke får være med på hockey. Det blir en voldsom utfordring for mange, og en for stor belastning. For oss har det stor betydning om vi får en ishall i vårt rekrutteringsområde, slik at avstanden ikke skal bli en baug, sier Øyen.

Kan forsvinne til høsten

Hun poengterer at situasjonen er kritisk for Tiller.

– Vi har ikke mulighet til å fortsette å drifte om vi skal fortsette som i dag. Det blir for ustabilt, rett og slett. Det vil si det samme som at hockeyen forsvinner fra Tiller, og at det blir enda færre alternativ for ungene. Fotball og håndball vil bli enerådende, og det er utrolig synd om vinteridrett skal falle bort på den måten, sier Tiller-lederen.

Denne helgen var hun og hockeyavdelingen vertskap for de andre klubbene i byen, da de arrangerte aktivitetsdag og hockeycup for over 300 spillere i Leangen ishall. Blant gjestene: Leangen og Rosenborg.

Torsdag skal bystyret vurdere et forslag fremmet av Høyre, Venstre og Pensjonistpartiet om å utrede mulighetene for en ishall på Tiller. Om ikke bystyremøtet ender med positive nyheter varsler Øyen at det kan være slutt.

– Da vil jeg tro det er kroken på døren. Kanskje allerede til høsten, faktisk. Dette er kjempekritisk for oss, og jeg vil si det så enkelt at vi risikerer at barnesiden forsvinner veldig fort, sier hun.

Få flater

Ishockey-Trondheim har ikke for vane å være på samme side i alle sammenhenger, men én ting kan de enes om: At det er en prekær mangel på isflater i byen.

Ishallene på Dalgård og Leangen er de eneste innendørsflatene.

– Hele miljøet vil nyte godt av en hall til, og Tiller har et veldig stort potensial for å vokse. To ganger i året sender vi ut invitasjon om hockeyskole til 2500-3000 barn, og det er bare fra de laveste trinnene på skolen. Tiller kunne blitt en veldig stor klubb om vi hadde fått en ishall. Samtidig vil skoler og skolefritidsordninger kunne bruke hallen på dagtid, og man kan ha publikumstid, sier Øyen, som forteller at det er stappfullt på isen de gangene det er publikumstid i ishallene.

– Man går i kø, og får ikke utfoldet seg. Da blir det ikke noe artig, sier hun.