– Jeg liker det ikke i det hele tatt, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Adresseavisen.

I flere sesonger var Svein Torp blant dem som fulgte Petter Northug aller tettest. Landslagsledelsen var lite fornøyd med situasjonen og valgte før OL i fjor å stenge terapeuten ute fra deltagerlandsbyen i Sotsji.

– Det handler om hans bakgrunn, den formelle utdanningen han har og måten han opptrer på, sier Løfshus når han begrunner misnøyen.

Les også: Johaug: - Jeg har så vondt av henne

– Blir alene

Nå bekrefter landslagsløper Marthe Kristoffersen, som har slitt tungt i lang tid, at hun har samarbeidet med den omstridte terapeuten.

– Jeg har et kjempegodt støtteapparat gjennom skiforbundet. Olympiatoppen stiller fortsatt opp, og Egil (Kristiansen) og trenerne følger meg opp daglig på telefon. Jeg skal absolutt ikke klage på det, men jeg blir litt alene når de andre er ute på verdenscup, og da kan det være greit å ha noen der man er. Og man trenger kanskje å prøve litt nye ting, sier 25-åringen til Adresseavisen.

Varden-løperen har ikke gått verdenscup siden starten av desember, da hun mislyktes på Lillehammer. Nå er hun på plass på Røros, hvor de kommende NM-dagene vil gi svar på om hun har funnet tilbake til riktig spor.

Les også: Konklusjon: Marthe er overtrent

Er ikke ønsket

–  Svein Torp har hjulpet meg veldig med den fysiske delen av kroppen, og gitt meg mye behandling fordi jeg er stinn i musklene. Han har også hjulpet meg til å koble hodet og musklene litt sammen, og beina føles bedre nå, sier hun.

Kristoffersen fortsetter:

– Jeg kjenner at jeg har fått hjelp. Behandlingen til Torp fungerer. Da står det ikke noe i veien for at jeg skal fortsette med det. Men jeg ønsker absolutt ikke at dette skal føre til noen konflikt.

Slik Vidar Løfshus uttaler seg, er det lite som tyder på at Kristoffersen får ønsket sitt oppfylt. Landslagssjefen sier rett ut at Svein Torp ikke er ønsket i landslagsmiljøet.

Les også: Denne jenta er et mysterium for landslagsledelsen

Varsler møte med Marthe

– Han er ikke ønsket av dem som jobber med helse og fysioterapi. Han er ikke ønsket av helseteamet, så dette er ingen ideell situasjon, sier Løfshus og varsler et oppvaskmøte med Kristoffersen.

– Jeg har skjønt at han hjelper Marthe. Vi har egentlig ikke fått diskutert det, dette er litt nytt for meg. Vi må ta en prat med Marthe om dette.

Tross flere forsøk lyktes ikke Adresseavisen i går å komme i kontakt med Svein Torp.

Ski-NM på Røros starter fredag kl. 10.45