«Hun er på landslaget om ett år. Når hun er ferdig med ungdomslandslaget er hun med blant de store.»

– Jenny kan bli blant de beste i verden. Hun er en toveisspiller, scoringssikker og har en helt vill fysikk. Det sa Byåsen-trener Claus Mogensen om strektalentet Jenny Grøtan til Adresseavisen i oktober 2013.

Grøtan sto foran sitt store gjennombrudd, og var i ferd med å bli en av Byåsens viktigste spillere.

Men så kom skadene.

To måneder etter uttalelsene falt pådro Grøtan seg en stygg skade i den høyre skulderen. Etter at hun ble frisk skjedde det samme med den venstre skulderen, og senere fikk hun et brudd i en tå.

Håper å rekke noen kamper

Og nå er hun altså ute med en ryggskade.

– Vi frykter at hun kan være ute resten av sesongen, sier daglig leder i Byåsen, Torbjørn Balstad.

– Jeg håper jeg rekker noen kamper, og at jeg blir klar til avslutningen av sesongen, sier strekspilleren selv.

Grøtan merket først til ryggproblemene i november i fjor. Etter en kamp mot Glassverket følte hun seg stiv i ryggen, men trente den påfølgende dagen.

– Dagen etter det var jeg helt skjev i ryggen, og gikk nesten som en kråke. Jeg fikk ikke til å gå oppreist eller gå på skolen. Da trodde vi det skulle ta fem-seks uker før jeg ble klar igjen, og tok det med ro og trente alternativt i ukene etterpå. Da jeg begynte å trene vanlig igjen gikk det fint i halvannen uke, før det begynte å gjøre vondt igjen. Nå i januar tok vi MR, og da fant vi ut at det var en skiveprolaps, forteller hun.

Dermed må hun fortsatt ta det med ro.

Lei av alle skadene

– Jeg har bestemt meg for å bruke den tiden jeg trenger og bli helt frisk. Deretter skal jeg trene meg opp, og sørge for at jeg ikke pådrar meg nye belastningsskader, sier hun.

Uansett må Claus Mogensen klare seg uten Grøtan en god stund, og strekspilleren begynner å bli kraftig lei skadene.

– Det er selvfølgelig kjipt med tanke på hvor bra det gikk før jul i fjor. Jeg hadde min beste sesong noensinne, og det var veldig kjedelig at det skulle starte da. Noe av det verste er at det hele tiden har kommet en ny nedtur, en ny skade. Jeg har ikke fått trent meg ordentlig opp igjen, og det er veldig kjipt å tenke på.

Blir mer motivert

Selv om hun tidvis har spilt kamper for Byåsen har det vært begrenset hvor mye hun har kunnet delta i både trening og kamp. På forsommeren i fjor var Grøtan med for fullt i litt over en måned. Det er den lengste sammenhengende perioden i full trening det siste drøye året.

– Det tar ikke fra meg motivasjonen. Det gjør bare at jeg får enda mer lyst til å komme tilbake i ordentlig trening og få spilt. Det er det eneste jeg har lyst til akkurat nå, sier Grøtan.