Trolig deltar han i seks til åtte konkurranser etter at verdenscupen er avgjort. Innimellom turløpene skal han til retten.

Fredag er 29-åringen på plass i Finland for å teste løypene i Lahti. Der er det sprint i fristil i lørdag og 15-kilometer klassisk på søndag.

Verdenscupen avrundes i Norge i neste uke. Først med sprint i Drammen på onsdag, før det hele avgjøres på femmila i Holmenkollen lørdag. Petter Northug skal delta på samtlige distanser og har som mål å kapre andreplassen i sammendraget.

Før avslutningen ligger Northug på tredjeplass, tolv poeng bak Dario Cologna på andre. Martin Johnsrud Sundby er suveren i tet.

Hektisk manager-uke

Etter VM-suksessen, som endte med fire gullmedaljer, har Northug tatt livet med ro. Ikke har han vist seg for offentligheten og ikke har han uttalt seg til pressen.

Manager Are Sørum Langås har derimot hatt en hektisk uke etter hjemkomsten fra Falun.

– Jeg trodde at dette kom til å bli en relativt rolig uke, men slik ble det ikke. Det har vært enormt med henvendelser på telefon og SMS, mye mer enn jeg hadde forestilt meg. Det er selvsagt veldig positivt, sier han til Adresseavisen.

Skal gå Storlirennet

Blant dem som kontakter manageren er arrangører av turrenn. Allerede har Petter Northug gitt klarsignal for å gå Storlirennet i Meråker søndag 22. mars. Uka etter er det NMs andre del i Harstad.

Sannsynligvis vil ikke sesongen ta slutt før Skarverennet 18. april, hvor Northug har for vane å delta.

– Storlirennet er foreløpig det eneste som er spikret, men iveren er fortsatt stor etter å gå skirenn, sier Langås.

Henvendelsene fra arrangører kommer fra flere nasjoner, men Northug vil sannsynligvis holde seg kun i Norge og Sverige etter sesongslutt.

Til retten

Innimellom konkurransene skal Northug til rettsmegling 18. mars, bare fire dager etter femmila i Holmenkollen. Da møter skistjernen sin tidligere samarbeidspartner Nye Høyder.

Selskapet stevnet Northug etter at partene ikke ble enige om de økonomiske betingelsene da skistjernen brøt samarbeidet med dem.

– Jeg har ikke noe annet å si om den saken enn at det blir megling 18. mars, sier Nye Høyders advokat Morten Brandhaug.

Når sesongen er over skal dommen etter promillekjøringen sones. Northug-leiren ønsker ikke å si noe om tidspunktet for dette.