Sør-Trøndelag fylkeskommune og Kolstad håndball er enige om en intensjonsavtale om at det skal bygges en ny storhall i forbindelse med nye Heimdal videregående skole.

Det betyr at enda et hinder er forsert i Kolstads jakt etter å få en egen storstue.

– Jeg ser ikke så mye som kan velte dette nå, sier daglig leder i Kolstad, Jostein Sivertsen.

– Nå er sjansen for at det blir noe av stor. Vi inngår denne avtalen fordi vi ønsker å få det til, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap).

Til rette for topphåndball

I utgangspunktet hadde fylkeskommunen planer om kun to håndballflater. Avtalen med Kolstad tilsier at det skal bygges en ekstra, i tillegg til at det skal legges opp til toppidrettsfasiliteter i hallen.

– Det gjør vi fordi det er et sterkt ønske lokalt, og de har argumentert sterkt for det. Det bor mye folk der, og vi ønsker å bidra til å skape økt aktivitet og større idrettsglede, sier Sandvik.

Det betyr blant annet en tilskuerkapasitet på 2000-2500 og bygging av VIP-arealer. I tillegg åpner intensjonsavtalen for at Kolstad får rettighetene til kiosksalg og reklame i hallen.

– Det har vi satt som et krav hvis vi skal være medeier, og vi regner med å komme i mål med det, sier Sivertsen.

I intensjonsavtalen står det at storhallen vil koste omkring 160 millioner kroner, foruten topphåndballfasilitetene.

– De ekstrakostnadene er stipulert til cirka 15 millioner, sier Sivertsen.

Samtidig poengteres det i intensjonsavtalen at det kan «bli vesentlige avvik/endringer i disse kostnadsoverslagene».

Tar opp lån

For å få på plass storhallen skal de to partene stifte Kolstad Arena AS. Kolstad skal bidra med et aksjekapitalinnskudd på 24 millioner kroner. Det skal finansieres ved blant annet låneopptak og tippemidler. Klubben regner med å sitte igjen med en gjeld på rundt 15 millioner kroner.

Hallen skal etter planen stå klar høsten 2017.

– Da skal vi spille der. Men vi har en målsetting om 4000 tilskuere om tre til fem år, så da kan det hende behovet blir større enn det som bygges for, sier Jostein Sivertsen.

– Betyr det at dere flytter videre til Nidarøhallen etter noen år?

– Nei, det tror jeg ikke. Men jeg ser for meg at vi kan bruke Nidarøhallen ved behov – i viktige seriekamper og sluttspill, eller i Mesterligaen.