– Vi har ikke avskrevet å hente inn en ny spiller. Vi er i en prosess som ikke er helt avsluttet, sier Bjørnebye.

Rosenborgs sportslige leder er så fersk i jobben at velkomstblomstene fortsatt står like fine, og han beklager seg over at han ikke har rukket å sette sitt personlige preg på kontoret.

Ingen hast

Det er knapt to uker siden 45-åringen formelt tok over sjefsjobben, men han har bare rukket fire kontordager så langt.

– Følelsen av å være på Brakka er fortsatt spesiell, sier han.

Om drøyt tre døgn stenger det første overgangsvinduet etter at Bjørnebye overtok. Så langt har det vært et overgangsvindu deler av supporterskaren har stemplet som «historiens kjedeligste». Men den sportslige lederen har ingen planer om å markere sin egen inntreden i klubben med å klaske et par fete signeringer i bordet før fristen ved midnatt 31. mars.

– Jeg skjønner at fansen har et sug etter nye spillere, for det er en kuriositet – en attraksjon i seg selv. Av og til kan det være fornuftig for spillertroppen at det skjer noe også. Det kan være sunt for dynamikken i gruppa. Men det er ikke det behovet vi har nå – å få på plass en kuriositet i hui og hast, sier han.

Hevder å ha penger

Som jakten på Mohammed Fellah viste, er det først og fremst en midtbanespiller som kan komme vederlagsfritt til RBK det letes etter. Og fortsatt skal det gjenstå en spiller i den kategorien på ønskelista for dette overgangsvinduet. Samtidig vet Adresseavisen at det kan åpne seg muligheter til å hente flere og kanskje bedre egnede kandidater i samme kategori i sommerens overgangsvindu. Bjørnebye hevder likevel at «det alltid finnes løsninger» for å kunne bruke penger på en overgang.

– Vi har ressurser til å gjøre endringer i spillertroppen, men samtidig må vi tyne ut mest mulig av det vi har tilgjengelig her og nå. RBK har tatt konsekvensen av at man må drive sunt, og det er ikke slik at vi brenner inne med 30 millioner dersom intet skjer før 31. mars, sier han.

Ti færre enn Molde

Med utlånet av Per Verner Rønning til Levanger har trener Kåre Ingebrigtsen 20 spillere i a-stallen. Til sammenligning har Tor Ole Skullerud i erkerival Molde ti flere å velge mellom. Bjørnebye er ikke med på at det automatisk er fordel Molde.

– 20 spillere trenger ikke å være lite, men det kan være det dersom vi er uheldige med skader og sånne ting. Det vet man ikke på forhånd. Det er i hvert fall ingen panikk, og det gjøres fornuftige vurderinger rundt det. Jeg sjekket litt rundt i går – og Bayern München har for eksempel en tropp på 17. Skal vi hente inn en spiller nå, må vi se på om det forringer utviklingsmulighetene til en ung lokal spiller. Vi har veldig tro på de spillerne vi har, og vi har veldig tro på fremtiden til de spillerne vi har. Det er lugnt. Spillerlogistikken er en viktig del, men som de sier noen steder i England: Scout your own, sier Bjørnebye.