– Vi vil gå inn i forhandlinger om forlengelse om ny kontrakt for 2016/17-sesongen ganske snart, sier styreleder Tore Bull Hedel.

Til tross for en småflau serieavslutning med nimålstap for Storhamar, nådde Byåsen målet om femteplassen i serien. Klubbens ambisjon er å avansere videre opp til bronseplassen neste år, før gullet skal sikres sesongen etter. Styrelederen vil gjerne ha med Mogensen på hele den reisen.

– I den tiden Claus har vært her, har han levert etter forventning. Vi tror også at Claus er riktig trener for å nå våre ambisjoner fremover. Kontinuitet er viktig i idretten, sier Bull Hedel.

Samlende kraft

Styrelederen skryter av Mogensens egenskaper som leder, og er imponert over danskens evne til å samle kreftene i håndballmiljøet.

– Som menneske er Claus en raus person, og er suveren å ha i gruppa. Han er blant annet god på å koordinere alle de kreftene som ligger i det sportslige apparatet rundt seg. Det sportslige utvalget i Byåsen er en sammensatt gruppe av erfarne håndballpersonligheter som har mye kompetanse. Frem til nå har Mogensen jobbet svært godt sammen med utvalget, noe jeg opplever som ganske unikt, sier han.

Fortsetter gjerne

Mogensen rister raskt av seg skuffelsen mot Storhamar når han hører budskapet fra styrelederen.

– Det høres spennende ut. Jeg vil gjerne arbeide videre med den utrolig talentfulle gruppen med spillere som er i klubben. Jeg har få problemer med å se for meg mange år i Byåsen, sier han med et smil.

De to første sesongene har Mogensen vært alene i Trondheim. Nå kommer kona Åsa og hans fire år gamle datter Maya flyttende til byen.

To tøffe år

42-åringen innrømmer at det er et signal om at han har et langsiktig perspektiv med Byåsen-jobben, men at det samtidig er en løsning som etter hvert tvang seg frem.

– Det har vært to svært tøffe år for oss som familie. Det har vært strevsomt for min kone Åsa som alenemor. Hun har hatt et utrolig stramt program for å få hverdagene til å gå opp, og nå fortjener hun å få litt mer tid til seg selv. Det vil hun få ved å flytte opp hit. Samtidig har vi vært vant til at håndballen har styrt livet vårt, og vi er begge innforstått med de omkostningene som kommer av å forfølge sine håndball-drømmer, sier han.

Kona Åsa Mogensen, tidligere Eriksson, har over 250 landskamper for Sverige. Gjennom en lang karriere har hun spilt for blant annet Larvik, Sävsjö, Ikast-Bording og Levanger. Hun jobber nå i IT-bransjen, og styreleder Bull Hedel håper å kunne hjelpe henne med en jobb i Trondheim.

– Styrets medlemmer bruker sine nettverk, og vi har tatt det opp i sponsorforumet om det er noen som kan tilby henne en jobb. Vi må prøve å hjelpe med de tingene som kan få Claus til å være den kontinuitetsbæreren vi ønsker. Jeg tror det er en viktig del av trenerjobben at det er harmoni på privaten. Da blir det enda enklere å prestere som Byåsen-trener, sier styrelederen.

Blir kastet ut av Alstad

Til nå har Mogensen bodd i Ida Alstads leilighet. Når hun nå kommer tilbake til Byåsen, blir Mogensen «kastet ut».

– Vi måtte nok uansett ut på husjakt, for i leiligheten til Ida er det bare to soverom. Det er for så vidt nok for oss, men vi ønsker å ha besøk fra våre familier i Sverige og Danmark. Min far døde etter lang tids sykdom i fjor høst, og min mor måtte være hjemme og stelle ham. Nå har hun et ønske om å reise litt rundt og besøke sine barn, sier han.

Fortsetter gjerne: Claus Mogensen er klar for flere år i Byåsen. Foto: Petter Rasmus