– Dersom vi skulle trent hver dag inn mot seriestarten, tror jeg vi ville ha klikket alle sammen, sier «Brutter'n».

Etter fredagens kamp mot Kristiansund, sendte Ingebrigtsen spillerne hjem på en tredagers mini-påskeferie. I tillegg planlegges det med en fridag på langfredag. – En helt nødvendig prioritering, mener Rosenborg-treneren.

– De får fri fordi de fortjener det, og for at de har godt av det. Vi har trent såpass mye og såpass hardt at litt fri bare gjør dem godt. I verste fall ville spillerne gått rett i veggen inn mot seriestarten dersom vi hadde trent hver dag frem til andre påskedag. Nå handler det om å slippe opp litt og samle overskudd. Målet er lette bein og lett hode til kampen mot Ålesund, sier han.

Skiforbud for danskene

Selv benytter Ingebrigtsen fridagene til å «slappe av med familien hjemme». RBK-treneren har ikke lagt noen føringer eller begrensninger på hva spillerne skal gjøre i ferien. Litt påskegodt er også innafor.

– De må gjerne spise en meter Kvikk Lunsj for min del, bare de går seg en tur etterpå. Ellers kan de gjøre akkurat som det passer dem, og de må gjerne ut på ski. Ja, bortsett fra danskene og Malec da, gliser Ingebrigtsen.

Gjort god nok jobb

Ingebrigtsen er trygg på at treningsjobben som er gjort i vinter har vært god nok. Nå gjenstår bare finpuss før serieåpningen.

– Nå får vi egentlig ikke gjort så mye annet enn å finpusse litt. Vi skal se litt på hvordan vi har sett ut i de siste kampene, og jobbe med detaljer. Det er fortsatt småting som kan forbedres. Vi gleder oss veldig til seriestarten, og så får vi vise at vi er gode nok, sier han.

Elleveren er nærmest klar

Som sin læremester Nils Arne Eggen, stiller Ingebrigtsen med en foretrukket ellever. Han har neppe mer enn én eller to plasser han er usikker på, men hevder ingenting er hugget i stein.

– Nå er det selvsagt så kort tid igjen at det er verre å komme seg inn på laget. Samtidig er vi ikke flere enn at vi ser inn mot kampene hvem som har mest energi. Derfor kan det komme rokeringer eller rulleringer, men store utskiftninger blir det ikke. Jeg har en ellever som utgangspunkt, men kommer til å bytte dersom andre spillere er i form. Laget som starter mot Ålesund kommer ikke til å stå fast resten av året, sier han.