– Jeg har aldri spilt to kamper på rad hvor jeg har hatt så lite å gjøre, sier 25-åringen.

Rosenborgs ferske keeper skjønner at det fra tilskuerplass har sett ut som han har hatt svært rolige dager på jobben.

– Jeg kjørte T-skjorte i serieåpningen, og dro på meg kortermet også i Haugesund. Men da måtte jeg bytte i pausen. Det ble rimelig guffent i haglebygene etter hvert. Utfordringen er å ha kroppen klar til å hive seg ut i full strekk – å være beredt når du virkelig må tenne all muskulatur i kroppen, sier han.

Tøff mental utfordring

Paradoksalt nok mener Hansen at det å ha tilnærmet ingenting å gjøre er noe av det vanskeligste for en keeper.

– Det har vært ekstremt lite å gjøre, men det gjør det ekstra vanskelig også. Jeg må jobbe hardt mentalt i sånne kamper for å holde meg på tå hev. Man vet aldri når den ene sjansen kommer, og da må jeg være klar, sier han.

Den ene sjansen er også alt som er kommet i løpet av eliteseriens 180 første minutter. Det var etter 37 minutter i Haugesund. Spissen Gytkjær fikk et innlegg fra høyre, og alene på bakre stolpe avsluttet dansken på hel volley. Skuddet reddet Hansen enkelt.

Skryter av forsvarsspillet

Keeperen synes det er «steinbra» at Rosenborg så langt har stengt motstanderne helt ute.

– Forsvarsjobben vi gjør er fantastisk. Steinbra. Jeg har hatt ti mann foran meg som har jobbet så hardt at motstanderen ikke har skapt sjanser. Det får vi mye igjen for offensivt også. Vi hadde aldri vunnet 5–0 og 6–0 uten den knallharde jobbingen hjemover, sier han.

Trener Kåre Ingebrigtsen mener keeperen har vært en veldig viktig brikke i årets jubelåpning.

– Selv om han ikke har hatt så mye å gjøre i kamp, har han sin del av æren for at ting har fungert så godt defensivt. Det handler jo mye om hva vi gjør når vi har ballen, for å unngå kontringer imot. Der har André og midtstopperne vært flinke til å styre sidebackene og midtbanen tilbake i riktig rom. Vi har nesten ikke hatt en eneste overgangsmulighet mot oss, så det har fungert veldig godt. Han har vært veldig flink til å kommunisere, sier Bruttern.

– Det er jo min styrke – at jeg bruker kommunikasjon og får folk på plass i forkant av situasjonene, sier Hansen selv.

Nøkkelen til suksess

25-åringen mener at det nettopp er hans evne til å kommunisere med forsvaret foran seg som er nøkkelen til suksess.

– Jeg tror det er veldig individuelt, men for meg handler det om å holde praten i gang. Det er min måte å hele tiden være involvert i spillet, da er jeg inne i det som skjer hele veien. De keeperne som prater mindre må kanskje finne andre metoder, andre teknikker, sier han.

Mens medspillerne elleve ganger har jublet i flokk over RBK-scoring, må keeperen betrakte kompisenes målfeiring på avstand. Hansen innrømmer at han gjerne skulle tatt del i feiringene.

– Jeg skulle gjerne feiret sammen med resten, men en fotballkamp varer i 90 minutter og du vet aldri hva som skjer. Derfor får de andre ta seg av jubelen, så får jeg være han litt nøkterne bak der som venter med å juble til dommeren blåser, sier han.

Avstandsjubel: Dette er hva keeper Hansen ser av medspillerne når det jubles etter scoring. Her etter 3-0 målet mot Haugesund. Foto: NTB scanpix