– Jeg har ikke luftet muligheten for å forlenge lånet av Liam ennå, men det kommer jeg til å gjøre, sier Kåre Ingebrigtsen.

Liam Henderson ble beskrevet som Celtics største talent da han kom, og etter to mål på tolv minutter mot Viking er 19-åringen brennhet i RBK-trøya.LES OGSÅ: Slik spilte Rosenborg

Bedre enn forventet

Ingebrigtsen innrømmer nå at midtbanespilleren har vist seg å være enda bedre enn de trodde på forhånd.

– Han har vært bedre i den forstand at han har passet bedre som indreløper enn det vi trodde. Liam er  indreløper, og har alle de ferdighetene som skal til for å være det. Og det har overrasket meg litt å finne en sånn type i Skottland, sier han.

Det viktigste aspektet og den gledeligste overraskelsen mener Bruttern likevel er hvordan tenåringen har framstått utenfor banen.

– Vi har egentlig fått det Deila sa vi kom til å få – en veldig fin fyr i garderoben og i treningsgruppa. Han er dedikert, lærevillig og hører på de andre guttene. Det var det som egentlig var det største spenningsmomentet. Vi visste hva han kunne som fotballspiller, når han hadde den rollen som han hadde i Celtic. Men han har vist seg å være en fantastisk gutt som har glidd fint inn i gruppa vår, sier han.LES OGSÅ: Bruker Malec som «gudfar»

Deila bestemmer alt

Overgangen kom i stand etter at Bruttern ringte til Ronny Deila og spurte om Celtic-sjefen hadde en indreløper til låns. Deila kom tidlig opp med Hendersons navn, men trodde ikke engang helt på det selv at talentet ville dra til Rosenborg. Men etter at tanken hadde fått tid til å modne litt, ordnet det seg på overgangsvinduets siste dag.

Nå siteres Henderson på at han elsker Rosenborg, og at han ikke utelukker å bli i klubben lenger enn den opprinnelige avtalen som går ut 30. juni. Men Ingebrigtsen er klar på at det verken er han eller Henderson selv som bestemmer hva som skjer etter sommeren.LES OGSÅ: Litj-Ivers hyller Søderlund: - Vil score bøttevis

Celtic har en plan

– Det handler kun om hva Celtic vil. De sitter med alle kortene. Deila er veldig opptatt av hva som er best for gutten, og Celtic har en plan med ham. Både på kort og lang sikt – veldig opptatt av utviklingen hans. Er det bra for Liam å være her, så får han nok det. Men mener Ronny at det er best for ham å dra tilbake til Celtic så drar han til Celtic, sier han.

På oppfordring fra Adresseavisen, prøver likevel Ingebrigtsen seg på en slags sannsynlighetsberegning for at utlånet forlenges. Analysen er, ikke helt overraskende, at det er et helt åpent spørsmål.

– Det er vanskelig for meg å svare på det. Jeg kan ikke si annet enn at sjansen for at han blir værende over sommeren er fifty/fifty.

Kjøp er uaktuelt

På spørsmål om det kan være aktuelt å kjøpe Henderson fra Celtic, bryter Ingebrigtsen ut i en liten latter.

– Det har aldri vært en case for oss å kjøpe Liam. RBK kjøper ikke spillere fra Celtic, liksom. Da må vi i så fall ha funnet noe «gammelpæng» fra Champions League-tiden liggende i en krok. Men der har trenere før meg vært og lett – og de har funnet de pengene, sier han.

Mens RBK flere ganger tidligere har sendt spillere til Celtic, er det første gang en spiller går motsatt vei. Men til tross for umiddelbar suksess, er Bruttern i tvil om det vil komme så mange flere fra den skotske klubben til Rosenborg .

– Relasjonen er ikke til Celtic for min del, det er relasjonen til Ronny. Dersom han har flere spillere som ligger i vannskorpa og trenger matching, så kan vi selvsagt være en arena for det. Men jeg tror ikke på en voldsom trafikk mellom Celtic og RBK. Jeg tror nok at Ronny har det litt på samme viset som oss – at han ikke har mer penger i Celtic enn at han må ha de spillerne han har selv, sier han.

I gruppa: 19-åringen Liam Henderso har blitt en av gutta. T.h. Mike Jensen. Foto: Petter Rasmus
Null stjernenykker: Liam Henderson bidrar sammen med de andre med å bære utstyr. Foto: Petter Rasmus