Stavanger: – Vi tenkte å jogge langs vannet i Jåttåvågen, og spurte Viking om å få bruke bortegarderoben. Det fikk vi ikke, sier Kåre Ingebrigtsen.

Ingen Viking-hjelp

Etter overnattingen i Stavanger, ønsket Rosenborg å gjennomføre en rolig restitusjonsøkt før hjemreisen.

Men hos Viking var det ingen hjelp å få.

– Dette kjenner jeg ikke til. Det er klart vi skal forsøke å hjelpe motstanderlagene når de kommer hit, svarer Viking-trener Kjell Jonevret på direkte spørsmål om hvorfor han ikke ville låne bort garderoben på stadioen.

Like etter minnes han likevel forespørselen som kom via assistenten Tomas Perreira.LES OGSÅ: Slik spilte Rosenborg

– Kåre lever drømmen

– Vi ble raskt enige om at det kanskje ikke var så gunstig, i og med at vi også skulle trene her morgenen etter kamp. Etter det har det ikke vært en sak for meg, liksom. Det kjennes litt «konstig» at vi og Rosenborg skulle trent her samtidig, sier Jonevret.

Svensken hevder å ha et problemfritt forhold til sin tidligere assistent, og at det ikke har noen sammenheng med avslaget.

– Det er ingen problem der. Vi levde sammen i to år, men i øyeblikket lever vi i litt ulike virkeligheter. Selv om man også i RBK sliter litt med økonomien, lever jo Kåre sin drøm nå. Vi har det litt smalere her i Viking – med ganske mange andre problem enn bare ute på banen. Men vi snakker med hverandre. Dersom Kåre hadde ringt meg direkte, skulle vi vel funnet en løsning, sier Jonevret.LES OGSÅ: Litj-Ivers hyller Søderlund: - Vil score bøttevis

Smålig opptreden

Adresseavisen vet at Vikings opptreden blir oppfattet som smålig av RBK-ledelsen. Likevel hevder Bruttern at dette ikke er noe stor sak for ham og laget.

– Du vet hva jeg ville svart dersom Jonevret hadde spurt oss om det samme. Selvsagt hadde de fått låne garderoben. Men for meg er dette en bagatell. Vi klarer oss vi. Det er ikke noe problem. Jeg har andre gode venner i Stavanger, og fikk låne anlegget til FK Vidar. De sa umiddelbart ja da jeg spurte, sier han.

- En ære for oss

På andredivisjonsklubbens flotte anlegg på Lassa, sto Vidar-folket klare med nystekte sveler, kaffe og rød saft. I tillegg til en aldeles utmerket gressmatte.

– For oss er det en ære at RBK vil komme hit og trene på anlegget vårt. Det skulle bare mangle at vi ikke stilte opp da de spurte, og det er ikke vår stil å si nei, sier Dag Olsen.

Olsen var trener for Vidar i mange sesonger, i en periode da laget var helt oppe og snuste på en plass i eliteserien. Rivaliseringen med Viking stikker dypt, og sammen med resten av dugnadsgjengen på klubbhuset har han svært lite imot at Rosenborg tok alle tre poengene på Viking stadion.

– Jeg ønsker ikke å si så mye om Vikings opptreden i denne saken, men du kan trygt skrive at for oss handler dette om vanlig folkeskikk, sier Olsen.