Sagosen er sentral når Norge møter håndballstormakten Kroatia i EM-kvaliken i Stavanger onsdag kveld.

For halvannet år siden landslagsdebuterte Sagosen, da 18 år, mot nettopp Kroatia. Siden har han vært et selvsagt valg for landslagssjef Christian Berge, og i fjor sommer ble den norske lekegrinden allerede for liten.

Spiller hele tiden

Etter én sesong i eliteserien med Haslum flyttet Sagosen til danske Aalborg, hvor han er blitt en like sentral brikke som han har vært overalt ellers.

– Jeg spiller 60 minutter i hver kamp. Vi kom på andreplassen i grunnserien, er i semifinalen i sluttspillet og kom til i åttedelsfinalen i Mesterligaen. Selvfølgelig har sesongen vært en suksess, men samtidig har vi ikke vunnet noe ennå. Vi må være innforstått med at vi ikke har gjort jobben ferdig, sier Sagosen.

Han er allerede i flere år blitt betegnet som et supertalent.

– Sander er et av de aller, aller største talentene – kanskje det aller største – i verden, sa klubbdirektør i Aalborg, Jan Larsen, til Adresseavisen i oktober.

Nå merker også Sagosen at utviklingen hans har fortsatt etter at han tok steget opp til den danske ligaen.

– Både i Aalborg og på landslagssamling merker jeg at jeg har tatt steg. Jeg er blitt tyngre og enda mer ekstrem i stilen, og i tillegg bedre i skuddsituasjon og mann mot mann, sier han.

Vil ta tid

Men Sagosen har ingen planer om at utviklingen skal stagnere.

– Det blir for dumt å stoppe der, det må jeg si. Jeg må bare fortsette med det arbeidet jeg gjør, og legge ned den innsatsen som må til.

Likevel innser han at det ikke vil bli en dans på roser fremover.

– De siste to-tre årene har vært fantastiske for meg. Det har bare gått oppover. Fremover vil det ta mer tid å ta nye nivå, sier Sagosen, som tenker å bli værende i Aalborg også neste sesong.

– Aldri favoritt mot Kroatia

Erfaringene fra en tøff kamphverdag kan bli nyttige å ta med seg mot Kroatia i Stavanger i kveld. For selv om Norge ikke er avhengig av seier mot kroatene (Tyrkia og Nederland er også i gruppen, og to lag går til EM), tror playmaker Sagosen det er mulig å ta Norges tredje strake seier i kvaliken.

– Det er lag med en del stjerner, men de har nettopp skiftet trener og det er en del usikkerhetsmoment. De har vært litt på vei ned de siste årene, sier han.

– Så Norge er favoritter i ditt hode?

– Nei, Norge vil aldri være favoritter mot Kroatia. Det skal jeg være ærlig og si.