Midtstopper Karlsen har spilt alle 6660 minuttene i 74 seriekamper på rad. Han er aldri skadet. Aldri suspendert.

– Jeg har vært heldig med skader de siste årene etter blant annet å ha tatt korsbåndet som 19-20-åring. Jeg er treg, da slipper jeg strekkskader, i tillegg til at jeg har klart å holde meg unna unødvendige kort. Du kan sikkert vinkle det på at jeg ikke takler nok, flirer 32-åringen, som har lenge tenkt på å gi seg som fotballspiller.

Nesten 1. divisjonsoppgjør

– Det stemmer at jeg har sagt i tre-fire år at jeg har tenkt til å gi meg. Forrige sesong var et allright tidspunkt å gi seg på, men da vi ikke klarte opprykket, mistet vi nesten hele laget. Da fikk jeg en annen motivasjon. Jeg kunne ikke gi meg, sier Karlsen.

Og sikter til at onsdagens cupduellanter i prinsippet var ett poeng unna å havne i samme divisjon da Byåsen havnet på andreplass i sin 2. divisjonsavdeling rett bak seriemesterne fra Levanger. Da Byåsen ikke klarte å rykke opp til 1. divisjon, 13 år etter siste opptreden på samme nivå. En av dem er Kim Riksvold, som var én av de instrumentale spillerne under fjorårssesongen. I dag returnerer han til Dalgård – i Ranheim-drakt.

– Det blir spesielt å møte Byåsen igjen, men det er først og fremst en viktig kamp for Ranheim. Jeg er litt usikker på de nye spillerne i Byåsen, men tross tynnere tropp har det ikke vært så verst for dem så langt, sier Riksvold som er én av opptil åtte spillere i kategorien «svært aktuelle for førsteelleveren », som har forlatt Byåsen siden i fjor. Av ulike årsaker.

– Det er rart at vi skal miste så mange spillere, at det ikke er gjevt nok å spille i Byåsen spesielt ettersom vi var så gode i fjor. Vi mistet tre spillere som gikk til større klubber, noe som er naturlig og bra. I tillegg var det et naturlig tidspunkt for gamle spillere å gi seg. Problemet er at alt har skjedd samtidig, sier Karlsen som er inne i sin åttende sesong i klubben – og nærmest kan gå under tilnavnet Mr. Byåsen.

Drømt om Ranheim-møte

Han har vært med på å møte og yppe seg mot store lag som Molde, Tromsø og ikke minst Rosenborg i cupkamp på Dalgård før. Men har ikke møtt Ranheim etter at sistnevnte rykket opp fra Byåsens 2. divisjonsavdeling i 2009.

– Jeg har drømt om å møte Ranheim i cupen lenge nå. Vi skulle gjerne møtt dem i fjor med det laget vi hadde da. Det laget er jeg overbevist om at kunne rykket opp fra 2. divisjon i år. Det blir en tøff kamp, men ikke umulig. Ranheim har ikke imponert, sier den tidligere RBK-junioren som har 2-1seieren for Hønefoss mot nettopp Rosenborg på Lerkendal i 2005 som sitt største cupminne.

Den gangen ble nåværende Ranheim-stopper Are Tronseth matchvinner for Buskerud-klubben.

I dag er Karlsen klar på at det er mulig å helle ekstra salt i såret til motstanderens kaptein, mot et Ranheim-lag som står uten seier på de seks første seriekampene denne sesongen.

– Jeg har sett dem i de tre siste kampene deres, bortsett fra Brann-kampen (tapte 1-4 i Bergen for seks dager siden). På søndag sløste de med sjansene mot Bærum og det er ikke et lag stinn av selvtillit. Det er absolutt muligheter for oss dersom vi spiller på vårt beste. Det er en kamp de skal og må vinne, mens det er en bonuskamp for vår del. Det passer oss bra, sier Karlsen.

Eirik B. Grønning 915 38 531

eirik.gronning@adresseavisen.no