I likhet med flere andre i RBK har «Lunna» gått ned litt i grunnlønn. Men 32-åringen er krystallklar på at hans tid som førstekeeper ikke er over.

– Da jeg kom tilbake i 2012, til et Rosenborg med Daniel Örlund i mål, mente mange det ville være umulig for meg å bli førstekeeper. Men det klarte jeg. I RBK har det alltid vært sterk konkurranse, men jeg føler meg god nok til å spille.

– Det handler om å ta vare på sjansen når jeg får den igjen, sier Lund Hansen.

Fikk beskjeden på La Manga

Etter et 2014 som førstekeeper fikk «Lunna» beskjed på La Manga i vinter at han igjen var henvist til benken. Keeperen innrømmer at han ble lyn forbannet over beskjeden fra Kåre Ingebrigtsen, men etter en meget spesiell avslutning på 2014 – og en oppkjøring hvor han knapt fikk med seg kamper – kom ikke Brutterns valg som noen overraskelse.

Det gjorde imidlertid heller ikke tilbudet om ny toårskontrakt, som han skrev under på tidligere denne uka. Keeperen visste godt at trenerne ønsket ham med videre. Men nå innrømmer «Lunna» at han i fjor høst seriøst var usikker på om han hadde noe mer på en fotballbane å gjøre. Og at det er en av grunnene til at kontrakten kom på bordet først nå.

Hodesmellene fra i fjor sommer gjorde nemlig at han i to måneder lå rett ut på sofaen med konstante smerter. Først i desember kunne han begynne å trene uten å ha det vondt.

– Den første økta der… Jeg var på tredemølla på Lerkendal. Det var ikke all verdens tempo, men jeg trodde jeg skulle dø etterpå, sier han, som brukte hele adventstida til å få orden på fysikken.

– Det var heller ikke artig å bli skutt på under den første fotballøkta i Abra-hallen i januar. Både fordi jeg var redd for hodet, og fordi jeg var i så dårlig «keeperform». Jeg var positiv hele veien utad, men det var ikke like enkelt hele tida, sier han i dag.

Hjelmen var mental trygghet

Fire måneder senere har «Lunna» spilt to cupkamper og er 100 prosent restituert igjen. Mot Fløya brukte han hjelm, men føler selv han kan stå uten. Tiden hvor hjelmen var en mental trygghet er over, men legekone Gøril Snorroeggen mener «Lunna» bør ha hjelmen på også i framtida. Der står saken nå.

– Jeg har fått meg noen baller i hodet etter at jeg kom tilbake for fullt. Det går veldig bra, sier keeperen om det.

Fikk beskjed i desember

Men tilbake til kampen om førstekeeperplassen: Siden i fjor er Örlund – som kom inn igjen da Lund Hansen fikk hodesmertene – erstattet av Andre Hansen. Landslagskeeperen har sluppet inn fattige fem mål på seks kamper, reddet straffe mot Odd, og har startet RBK-karrieren lovende. Men «Lunna» føler keeperkampen er mer reell nå enn da han fikk beskjeden fra Perry og Bård Wiggen i desember 2013.

– De sa fra allerede før jul at Daniel Örlund var førstekeeper. Det var ikke direkte artig. Det var først etter at Daniel ble skadet – og jeg tok vare på sjansen – at jeg fikk beskjed om at jeg hadde tatt over plassen, sier han.

– Hva tenker du om framtida?

– Det var aldri aktuelt å vurdere noe annet enn RBK. Det gir meg mye å være i denne klubben, og jeg føler jeg har noe å bidra med. En dag får jeg sjansen igjen. Da handler det om å ta vare på den, gjentar han.