RBK-treneren samlet spillerne til en prat Kristi himmelfartsdag. Etter ti minutter var de enige om hva som gikk galt mot Mjøndalen.

For den som trodde at alt kom til å gå av seg selv for Rosenborg denne sesongen, fikk et bevis på det motsatte tirsdag kveld. Rosenborg kjørte over hjemmelaget Mjøndalen i 25 minutter og ledet komfortabelt 2-0. Deretter var det som å se RBK-fotball i sirup, mens bruntrøyene snudde til seier.

– Vi har sett det i serien, men også i hele vinter og vår, at vi har vært ganske lik oss selv. Vi kan gå ganske langt tilbake i tid for å se hvorfor vi er gode, og hva vi er gode på. Det handler kun om å være oss selv. Mens andre snakker om å være Barcelona eller Bayern München, tror jeg vi skal snakke om å være den best mulige utgaven av Rosenborg, sier Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen.

Før sesongen snakket daværende Aalesund-trener om at han ønsket at laget skulle ta etter Pep Guardiolas Bayern München i spillestilen. Odd-Eilev Fagermo har brukt uttrykket «Barcelona-tall» når han har snakket om Odds ballbesittende stil.

– Nyttige diskusjoner

Kristi himmelfartsdag var Rosenborg-spillerne tilbake på treningsfeltet. Men først var de samlet i garderoben for å diskutere hva som egentlig gikk skeis da laget gikk på sesongens første tap.

– Det var ikke Mjøndalen som plutselig ble så fryktelig mye bedre, sier RBK-treneren.

– Det handler om oss selv, bevisstgjøring og lojalitet til det vi skal gjøre. Det har vi hatt en prat om, så jeg er ikke bekymret for 16. mai-kampen (mot Sandefjord). Når du først taper, er det viktig å bruke tapet til noe fornuftig. Vi hadde en felles diskusjon og var veldig enige om at vi ikke var gode nok etter 25 minutter mot Mjøndalen. Da har vi kommet langt.

Ingebrigtsen forteller om en selvransakende spillergruppe, og mener det er nyttig med slike diskusjoner.

– Helst skal man ha dem når man har vunnet også. Nå fikk vi muligheten til å repetere en del, og de er en fantastisk gjeng. Spillerne tenker mye fotball, og de har tenkt noen dager på Mjøndalen-kampen de også. Vi brukte ikke lang tid før vi ble enige om hva vi hadde gjort feil.

– Hvor lang tid da? Ti minutter?

– Ja. Noe sånt.

Mistet seg selv

To dager etter det overraskende tapet i Buskerud hadde Rosenborg-treneren fått analysert det som skjedde da laget sporet fullstendig av.

– Vi gjorde det vanskeligere enn vi skulle gjort. Vi dro ned tempoet, hadde flere ballberøringer, spilte ikke tøft nok i lengderetning, og gjorde ikke det vi skulle i hver enkelt rolle. Jeg tror de fleste som så oss så at vi ikke lignet på Rosenborg den siste timen. Det så vi også, og da gikk vi tilbake til treningsfeltet og gikk opp noen ruter, forklarer Ingebrigtsen.

– Vi så litt av det samme i andreomgangen mot Lillestrøm også (seier 3-0). Det står ikke på viljen, lysten eller orken, men vi må ha litt mer tålmodighet og gjøre det vi skal gjøre. Vi må bearbeide og skape overtall, slik vi var veldig flinke til de første 25. Vi er bedre når tempoet er høyt, og da må vi holde det høyt. Mjøndalen var ikke spesielt interessert i å gjøre det, poengterer han.

Lover tempo

Kollapsen skal ikke gjenta seg foran fulle tribuner på Lerkendal 16. mai, lover trener Ingebrigtsen, som er kjapp når Adresseavisen ber ham ramse opp tre konkrete ting fansen skal kjenne igjen under kampen mot Sandefjord.

– Tempo på ball. Stor bevegelse. Og at det går fort fremover.

– Det høres ut som Rosenborg, det?

– Ja. Og det kommer til å skje, lover RBK-treneren.