I den forbindelse kan det være verdt å dvele ved en av Odd Iversens største kamper. Vi var kommet til siste serierunde og Vålerenga var gjester på Lerkendal. Rosenborg hadde en god sesong og ble nummer to bak Lyn. Odd Iversen satte alle tiders scoringsrekord med 30 mål på 18 seriekamper.

Eventyrlig scoring

«Kronen på verket satte han med sitt seriemål nummer 30 på Lerkendal i går, - en eventyrlig scoring hvor Odd med «brassespark» klemte til ballen et par meter oppe i luften ved 16-meteren og prosjektilet føk inn nede ved stolpen hos «Bonden» Sørli.»

Denne malende beskrivelsen oppsummerte en kamp med ni scoringer. RBK vant 7-2 og Odd Iversen scoret seks av dem, fire assistert av Harald Sunde.

«Seks scoringer er det ikke hver dag man noterer seg for», skrev signaturen Arne i Adresseavisen dagen derpå. Nei det skal være visst. Seks mål av en og samme spiller står som rekord, og blir vel stående? Den ble riktig nok kopiert av Jan Fuglset i 1976 da Molde slo Strømsgodset 6-1 på Marienlyst.

Kunne scoret mer

Når vi leser referatet fra den kampen, får vi inntrykk av at Iversen kunne scoret mange flere mål: «Landslagssenteren var meget god og han sparte seg ikke, og det er forbausende at de beste skuddene fikk han ikke mål på. Da lå Helge Sørli i VIF-goalen som et reip og reddet eller halvklarte.»

Dessverre var det få vitner til Ivers-showet, sannsynligvis fordi serien var avgjort for lengst. Bare 3275 betlande tilskuere var bunnrekord for toppserien. Tilskuertoppen ble nådd i hjemmekampen mot Lyn med 21 583 tilskuere. Den tapte RBK 2-4.

Scoret 30 av 53

I den sedvanlige oppsummeringen av kampen skriver referenten om Vålerengas spillere: «Tross 7 baklengsmål var Helge Sørli i goalen best, selv om han muligens kunne avverget et par scoringer.»

Rosenborg scoret 53 mål den sesongen, og Odd Iversen sto altså for 30 av 53. Bare to av dem på straffespark. RBK endte på 24 poeng, fire bak seriemester Lyn som hadde Ola Dybwad Olsen som toppscorer. Lyn avsluttet for øvrig sesongen med å tape 1-6 hjemme for Strømsgodset.

Faksimile Adresseavisen 22. oktober 1968.