I 1976 var det akkurat det som skjedde. Magnar Florholmen puttet tre, men resultatet ble 3-5.

Første gang RBK møtte Mjøndalen i den øverste serien var i 1968. Det ble tap 1-2 på Nedre Eiker. Slik fortsatte det. Kampen i 1976 var den syvende uten seier og RBK skulle først lykkes med å vinne på Nedre Eiker i tiende forsøk.

Mjøndalen var inne i sin storhetsperiode og hadde spillere som Brede og Boye Skistad, Arnt Kortgaard og Saihou Sarr, gambieren som var den andre fargete spilleren i eliteserien. I denne kampen sendte Mjøndalen innpå et par reserver, Tor Egil Gunnerud og Bjørn Kongsrud som scoret tre mål til sammen.

Trener i 1976 var…? Jo, det var Nils Arne Eggen, og han var ikke nådig i intervjuet med Adressa: - I dag var vi periodevis bra i første omgang, men når enkelte spillere er så langt under pari som overhodet mulig, da kan det ikke ende på noen annen måte enn dette.

-Hvor mange spillere tenker du på?

-Tre stykker, uten at jeg skal nevne navn, men de vant ikke ene enste duell. Forderfelig!

-Blir det forandringer på laget til Brann-kampen på Lerkendal?

- Nei, dette er det beste laget RBK kan stable på beina akkurat nå.

Situasjonen var dyster. RBK lå i fare for nedrykk og skulle møte topplaget Brann i neste runde. I siste kamp ventet Hamkam. Det gikk bedre enn man kunne tro. Rosenborg vant begge kampene 3-1, fratok Brann sjansen til å vinne gullet og reddet selv plassen i den øverste divisjonen.

Magnar Florholmen var lagets redningsmann med scoringer i de fire siste serieomgangene. I den siste kampen på Hamar bommet han på straffespark, men scoret to spillemål. I garderoben etter kampen dukket Arve Tellefsen opp og stakk til Florholmen 2000 kroner: -Kjøp noe snavvel til hjemturen!

Mjøndalen vant også de to siste seriekampene og avanserte forbi Brann til sølvplass, bare ett poeng bak seriemester Lillestrøm.

Rosenborgs lag: Arve Thunshelle - Øystein Wormdal, Svein Grøndalen, Øyvind Wibe, Jan Muri – Erling Næss, Jan Hansen, Anders Farstad – Tore Lindseth, Kjell Øyasæter, Magnar Florholmen.

RBK anno 1977: Før sesongstart lot disse tøffe guttene seg avbilde på panseret. F.v. Øystein Wormdal, Magnar Florholmen og Erling Næss. Foto: Arkiv