Det er Kåre Ingebrigtsen mens han spilte for Lillestrøm i 1996. Han ser «hjem» mot eget mål der RBK har plassert enda en ball bak keeper Frode Grodaas. I bakgrunnen jogger Erik Hoftun, Bent Skammelsrud, Steffen Iversen og Trond Egil Soltvedt tilbake til egen banehalvdel.

Tatt av banen

Den augustkvelden ble blant de aller mest ydmykende for Lillestrøm – og Kåre Ingebrigtsen. Målene rant inn: Soltvedt, Strand, Brattbakk, Iversen og Mini scoret hvert sitt i løpet av et kvarter midt i første omgang. Mini og Iversen plusset på i andre, mens Dennis Schiller og Ståle Solbakken reduserte til 7-2.

Kåre Ingebrigtsen ble tatt av banen etter 58 minutter. Han ble intervjuet av Adresseavisens Gunnar Evensen i en ellers tom bortegarderobe mens kampen pågikk:

–Rosenborg spiller en type fotball som ligger hjertet mitt nærmere enn det jeg holder på med akkurat nå, sa Ingebrigtsen. Det sitatet forteller vel det meste? 1. november skulle han hjem til Lerkendal igjen.

Kåre Ingebrigtsen var en som likte å holde litt i ballen på midtbanen, men det var ikke helt forenlig med Lillestrøms spillestil på den tiden. I intervjuet antydes det at Kåre ble en forsinkelse for fremdriften.

Etter dette grusomme tapet var Lillestrøm fortsatt tabelltoer – 14 poeng bak Rosenborg.

Imponert Milan-spion

I tillegg til 11 315 registrerte tilskuere kom utsendinger fra AC Milan og Porto, to lag RBK skulle møte i Mesterligaen den høsten. Massimo Morales var imponert, men syntes det var vanskelig å vurdere RBK:

–Det ble jo ingen motstand for dem i dag, sa Milan-spionen.

Han beskrev RBK-laget som «veldig disiplinert, teknisk og taktisk godt, pen og ren fotball». Av spillerne trakk han frem nr. 16 (Steffen Iversen) og nr. 10 (Harald Brattbakk). Han lovet å komme tilbake for å se mer.

Portos utsending ble sitert på følgende:

–Jeg er veldig overrasket over at Rosenborg er et så godt lag. De har sterke, intelligente spillere. Både jeg og min italienske kollega var sikre på at det norske laget er det svakeste i gruppen vår. Etter det jeg så mot Lillestrøm, er iallfall jeg betenkt. Rosenborg er et godt lag.

På tribunen satt også utsendinger fra Verona og Venezia på leting etter forsterkninger.

Mirakelet på San Siro

Mange vil huske hvordan den høsten forløp for RBK i Europa. Først ble de ydmyket 1–4 av Milan hjemme på Lerkendal. De tapte begge kampene mot Porto, men slo IFK Göteborg to ganger og den siste kampen – mot Milan på San Siro er et minne for evigheten. Det vakte internasjonal oppsikt at et norsk lag slo ut selveste Milan og gikk videre til kvartfinalen i mesterligaen.

Etter sesongen forsvant Karl-Petter Løken, Steffen Iversen og Bjørn Tore Kvarme og i mai fulgte Ståle Stensaas, Tom Kåre Staurvik og Trond Egil Soltvedt etter.

RBKS lag: Jørn Jamtfall, Karl-Petter Løken (Bjørn Tore Kvarme 46.), Bjørn Otto Bragstad, Erik Hoftun, Ståle Stensaas, Roar Strand (Vegard Heggem 57.) Bents Skammelsrud, Trond Egil Soltvedt (Tom Kåre Staurvik 77.), Mini, Steffen Iversen, Harald Brattbakk.

Kjetil Kroksæter 95198756

kjetil.krokseter@adresseavisen.no