Torsdag signerte de avtalen i Trondheim. Det er skiforbundets langrennssjef Åge Skinstad glad for.

– Alle landslagsløperne har lov til å ha så mange sponsorer de vil på privat basis, såfremt de ikke kolliderer med sponsorene til langrenn i Norges Skiforbund, sier Skinstad til Adresseavisen.

Fortsatt er det uklart hva som skjer rundt Petter Northug, som ikke er tatt ut på landslaget og fortsatt har Coop som hovedsponsor. Coop er i direkte konkurranse med landslagets sponsor Spar. VG meldte tidligere denne uken at floken kan bli løst ved at Coop kan inngå et samarbeid med skiforbundet.

Dyrhaug har forståelse

– Vi fortsetter den gode dialogen vi har med Petter og folkene rundt ham, sier Skinstad, som ikke vil kommentere spekulasjonene rundt et mulig NSF-samarbeid med Coop.

Om samarbeidet blir en realitet, vil det fremstå som en kreativ løsning. Det samme gjelder landslagets håndtering av det mye omtalte skistyrevedtaket, hvor der heter at løpere som takker nei til landslagsplass ikke får representere Norge. Northug ble aldri tatt ut i vår, selv om han definitivt var sportslig kvalifisert.

I sum tyder mye på at skiforbundet har innsett at de ikke er i stand til å styre Northug. Derfor kan en slik tilpasset ordning for 29-åringen bli resultatet. Dette har Niklas Dyrhaug forståelse for.

– Loven bør være relativt lik

– Petter vant fire VM-gull og er en utrolig god skiløper. Om han ikke får gjøre som han vil, så er han i hvert fall i en annen posisjon enn de andre løperne i Norge. Petter er best i verden og at han da blir behandlet på en litt særegen måte har jeg ikke noe problem med å skjønne. Samtidig bør loven være relativt lik for alle, sier han.

Det var under Svalbard Skimaraton i april Dyrhaug og Eldar Rønning tilfeldigvis traff den Bodø-baserte forretningsmannen Benn Eidissen. Han ønsket å sponse dem begge to. Torsdag signerte han avtalen med Dyrhaug på Scandic Nidelven i Trondheim. Avtalen med Eidissen Consult er ikke i konflikt med landslagets sponsorer, og derfor blir den applaudert av Skinstad.

Mer fartstrening

Dyrhaug er godt i gang med oppkjøringen til neste sesong. Det at Tor-Arne Hetland er blitt landslagstrener og i tillegg har flyttet inn i nabolaget var en viktig årsak til at tydalingen til slutt bestemte seg for å si ja til landslagsplass. Samtidig skal han fortsette å trene sammen med Team United Bakeries, som han hadde stor suksess med i fjor.

–En del av treningen blir som i fjor, men jeg kommer til å prioritere litt flere økter med fart. Den store drømmen er å vinne mitt første verdenscuprenn. Delmål på veien dit blir å ta noen pallplasser i verdenscupen. Og så har jeg lyst til å gjøre det bra i Tour de Ski.