Nå tar assistent Svein Maalen over minst fram til sommeren. Og det spekuleres allerede i meget meritterte trenernavn i Ranheim-fjæra.

– Jeg er ikke bitter. Jeg har ikke levert gode nok resultater i det siste, og har ikke grunn til å klage på noen. Jeg føler også at jeg har gjort mitt beste, og at trenerteamet og spillerne har stått på. Men jeg skulle gjerne fått sjansen til å rette dette opp, sier Trond Nordsteien.

– Tema en viss tid

Han fikk en rolig dag hjemme på Nardo i går, 51-åringen som fikk to og en halv sesong som Ranheim-trener. Nordsteien var nære ved å rykke opp til eliteserien på første forsøk (playoffinale mot Sarpsborg), og slo ut RBK av cupen i fjor. Men resultatene ble gradvis gradvis dårligere, og etter én seier på ti kamper i vår ble han tirsdag kalt inn til ekstraordinært møte. I går formiddag kom den formelle beskjeden fra styreleder Rune Venås om at han ville bli erstattet.

– Det handler om sportslige prestasjoner. Det hadde vært tema hos oss en viss tid, og vi følte vi måtte gjøre noe for å frigjøre energi i gruppa, sier Venås.

– Selvfølgelig en tung dag for meg, men jeg er ikke bitter. Potensialet i spillergruppa er godt nok til å slå alle i 1. divisjon på gode dager, og det har vi ikke fått til. Hadde vi hatt 17 poeng nå, ville vi ikke hatt denne samtalen. Men resultatene har ikke vært gode nok, sier Nordsteien selv om det.

Tøff evaluering i fjor høst

Gårsdagens avskjedigelse handler imidlertid ikke om resultater alene. Adresseavisen kjenner til at det har vært misnøye i spillergruppen i Ranheim over en periode, som startet allerede i fjor. Da spillerne skulle evaluere 2014-sesongen, som endte med sjuendeplass i 1. divisjon etter en sprekk mot slutten, var dommen hard: Ranheim måtte finne tilbake til den mer offensive spillestilen Nordsteien hadde med seg da han tiltrådte, men som gradvis var blitt mer forsiktig i kampene. Da den svake resultatrekken ble forverret til én seier på de første ti seriekampene i vår, ble situasjonen uunngåelig.

Vegard Voll i Ranheims spillerutvalg ønsker ikke å kommentere dette, men sier spillerne står bak klubbens avgjørelse:

– Det er slik i fotballen at hvis spillere eller trenere ikke presterer, blir man vurdert. Nå vurderte klubben at det er best å avslutte arbeidsforholdet. Slike ting er vanskelig å forutse. Spillergruppa må bare stille seg bak klubbens avgjørelse og samle alle krefter for å komme oss ut av den situasjonen vi er i, sier han.

Trener Nordsteien kjenner seg ikke igjen i påstanden om at Ranheim ble et mer defensivt lag under hans siste år.

– For meg er det helt ukjent. Vi spilte en periode i 2014 uten gjennombruddskanter, og da vant vi ti kamper. Så er det riktig at vi før denne sesongen ønsket å gå tilbake til en stil med bakromskanter igjen, og vi har kun gjort ett unntak fra dette – borte mot serieleder Sogndal. Utover det mener jeg vi har hatt omtrent samme strategi i alle kamper.

By Rise? Perry? Maalen?

Da Adresseavisen snakket med Nordsteien i går, fortalte han videre at han nå er usikker på veien videre, all den tid han naturlig nok ikke hadde planlagt utfallet av tiden som Ranheim-trener. Men han omfavner avgjørelsen om at assistent Svein Maalen nå overtar. Først og fremst til sommeren, men Maalen er i følge styreleder Venaas også aktuell på permanent basis.

I går startet allerede spekulasjonene rundt hvem som kommer inn portene i idrettsparken når styret har fått diskutert framtiden. Der var både Ola By Rise og Per Joar Hansen nevnt. Blant annet.

– Vi vil bruke en del tid nå, i hvert fall til ferien, for å samle oss og stake kursen videre. Vi tror veldig på Svein Maalen og på kontinuitet. Så får vi se hva som skjer på lengre sikt, sier styreleder Venås.

PS! Ifølge både Venås og Nordsteien vil det ikke bli lange diskusjoner rundt sluttpakke. Nordsteien hadde kontrakt med Ranheim ut 2016-sesongen.