Levanger: - Jeg hadde forventet det spørsmålet, sier Levangers daglige leder.

Han tar imot Adresseavisen på sitt lille kontor i andreetasjen på Magneten kjøpesenter – to lange innkast og en crosspasning fra Levangers hjemmebane Moan.

- Jeg skal ikke klamre meg fast

Stjernen snakker om jobben som daglig leder i den relativt ferske førstedivisjonsklubben, om den forestående cupfesten i Levanger og hans første obligatoriske møte med Rosenborg, knappe to år etter at han fikk sparken som daglig leder i Trøndelags fotballflaggskip.

Og det er sistnevnte tema Stjernen har forventet å få spørsmål om helt siden cupoppsettet for tredje runde kom i begynnelsen av mai. Er han full av revansjelyst?

- Nei, jeg er egentlig ikke det. Jeg har lært meg at livet er for kort til å gå rundt og være irritert på folk. Det blir en spesiell kamp for meg, men jeg har et veldig godt forhold til administrasjonen i Rosenborg, sier han.

Vil ikke markere

Det var da heller ikke administrasjonen som ga ham beskjed om at hans tjenester ikke lenger var ønsket i Rosenborg.

Det var RBK-styret – og styrets leder Ivar Koteng. Uenigheten fikk mye spalteplass i tiden etterpå. Nå sier Stjernen:

- Styret mente jeg ikke var rett person, og det var de i sin fulle rett til. Om cupbomben skulle komme her, har jeg ikke behov for å markere det på annet vis enn at jeg vil synes det er veldig artig. Jeg har fortsatt et hjerte for Rosenborg.

- Det vil ikke komme noen meldinger myntet på Koteng?

- Nei, det er ikke meg.

Håper å tjene 300 000

Han driver et lite konsulentselskap, og leier seg selv ut til Levanger fotballklubb. Stillings-prosenten er i utgangspunktet 50.

Tidsforbruket er nok vesentlig høyere.

- Det var jeg klar over da jeg tok jobben. Man kan ikke ha klokke når man holder på med dette, sier Stjernen.

Klubben han leder er inne i sin første sesong i førstedivisjon. Budsjettet er doblet fra fjoråret. Omsetningen på 5,8 millioner skal økes til 11,7. Det er ikke bare enkelt, og derfor var det også store smil om munnen i Levanger da forbundet satte Rosenborg opp som motstander i tredje runde i cupen. Til og med denne runden beholder hjemmelaget inntektene sine selv.

- For oss var det som å vinne i lotto at vi fikk denne kampen. For det første skaper det blest om klubben, og vi får satt Levanger skikkelig på fotballkartet. Det gjorde vi for så vidt i forrige uke (4-1-seier over Brann), og nå får vi en veldig bra oppfølger. Om man tenker økonomi er det heller ikke noe negativt, for å si det sånn, sier Stjernen.

- Hvor mye tjener dere på denne kampen?

- Det er litt som å stikke fingeren i været og kjenne på vinden. Men pluss/minus 300 000 kroner kan det nok gi. Litt avhengig av vær og billetter.

Øker kapasiteten

Mot Brann hadde Levanger en tilskuerkapasitet på 2500. Denne uken har de bygget opp flere tribuner, og økt kapasiteten. Onsdag skal det være plass til cirka 3500 på Moan.

Det er denne kampen som er den «store gullgruven» for Levanger. Skulle de stå for cupbomben og slå ut Norges per nå beste lag onsdag kveld, blir det trolig bortekamp i fjerde runde. I så måte betyr ikke et avansement all verdens økonomisk.

- Vi vet at sjansen for å komme til Ullevaal er forholdsvis liten. Rent sportslig har vi oppnådd målet vårt i cupen. Går vi videre, er det ren bonus, og hovedfokuset vårt videre vil uansett være å slå nok lag til å berge videre førstedivisjonsspill. Da handler et avansement mer om opplevelsen. Plutselig vil vi være én runde fra kvartfinalene, sier Stjernen.

Den opplevelsen er det nok en og annen i Levanger som kunne tenke seg.

Les også: - Jeg skal ikke klamre meg fast

Foto: Leif Arne Holme