Under Midtsommertravet på Leangen i helga tangerte Viking Va Bene norgesrekorden med tiden 11,1, og slo banerekorden med et helt sekund i klassen 5-årselite. I V75-4 var også Fjord Jerven, kusket av Tor Wollebæk, nære ved å ta Norges beste tid, men tiden 21,8 var tre små tideler for dårlig.

Les også: Sirkushesten fikk sving på Leangen

Vil ha slutt på klagingen

Jomar Blekkan, som måtte stå over travet etter å ha blåst rødt før et løp tidligere i måneden, mener at de gode tidene er et bevis på at det nå må bli slutt på klagingen om de krappe svingene på Leangen.

– Etter et løp i fjor ble det sagt at det var umulig å kjøre raskere enn 12,0, men i år ble tiden slått med ett sekund. Utstyret blir bedre og det er dosert bra i svingene, så det er ikke noe problem, sier en tydelig engasjert Blekkan, som ikke er overrasket over rekordene.

– Det var perfekt bane og med mange gode hester til start blir det rekorder.

Les også: Har hyret advokat for å stoppe Leangen-salget

Foretrekker Leangen

Han er enig i at det kunne vært litt større svinger, men mener at det lange oppløpet gjør opp for det og selv merker han ingen nevneverdig forskjell i svingene på Leangen og andre baner.

– Jeg foretrekker å være på Leangen enn for eksempel det moderne anlegget på Biri. Der er banen mye rundere, sier Blekkan, som ikke er overrasket at det ble satt rekorder denne helgen.

For Blekkan selv ble det et spesielt Midtsommertrav, ettersom han i stedet for å kjempe om seier måtte se løpene fra sidelinjen. Han syntes det var surt å ikke kunne delta, men valgte å gjøre det beste ut av det.

– Jeg synes det ble en skikkelig bra helg og et perfekt opplegg.

Lls kommentaren: Mye har gått galt for trøndersk travsport