– Navnene er uvesentlig, sier Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen.

Rosenborg-treneren letter litt på sløret, og forteller om hvordan han tenker foran det forestående overgangsvinduet.

Ny midtstopper, en ekstra indreløper – og eventuelt en ny spiss, om Tomas Malec forsvinner i sommer. Pengene klubben har tilgjengelig skal primært brukes på stopperplass, og Rosenborg har flere navn på blokken etter at det tirsdag ble kjent at Bodø/Glimts Vieux Sanés lønnskrav ble for høye for klubben.Les også: - Malec er blant de fem beste avslutterne i Norge

Må treffe med kjøpene

Rosenborg er ikke lenger stinn av gryn, og Ingebrigtsen poengterer at pengene som finnes må brukes fornuftig. Det finnes ikke rom for store bomkjøp, og det er en av grunnene til at RBK nå ser til spillere som kjenner Rosenborg-måten å spille fotball på.

– Vi er ikke ute etter fantastisk gode fotballspillere. Vi er ute etter dem som har spisskompetanse, og som passer i de rollene vi har i laget, sier Ingebrigtsen.

Les også: Skjønner suget etter nye spillere

Den tankegangen gjenspeiler seg i prøvespillerne Magnus Stamnestrø og Erik Tønne, som begge har trent med RBK de siste dagene. Begge to har vokst opp med å spille 4-3-3-fotball i Trøndelag.

– Vi spilte med indreløpere i KIL/Hemne da jeg var ung. Jeg kjenner til det fra før, og vet det er en del rolle- og posisjonstrening her. Det tror jeg at jeg kommer ganske fort inn i, sier Stamnestrø.

– Jeg har spilt 4-3-3 så lenge jeg kan huske, og er godt kjent med hvordan Rosenborg ønsker å spille. Det er en fin tanke at de ser etter typene som kan passe inn i laget, og skjønner fotballen som spilles her, mener Tønne.

Ønsker seg forent Trøndelag

Fortsatt er det mange klubber i Trøndelag som sverger til 4-3-3, men Ingebrigtsen mener det var mer utpreget før. Han vil tilbake til den tiden.

– Da får vi utviklet mange flere «rollespillere» i Trøndelag enn i resten av landet. Jeg håper vi kommer tilbake dit, for da blir det større bredde i utvalget, og vi kan vente lenger med å hente spillerne, sier han, og mener den beste måten RBK kan påvirke det på er å spille god fotball.

– Så lenge de ser god fotball og et godt Rosenborg-lag blir lysten til å spille 4-3-3 større blant både spillere og trenere, sier han.

Ba om Helland-innspill

Hemnværing Pål André Helland ser gjerne at klubben henter Stamnestrø nå.

– Magnus har ferdigheter som er som smidd til å være indreløper i RBK-systemet, sier han, og forteller at han ble spurt av Ingebrigtsen om hvordan kompisen er som type.

– Kåre vil ikke ha idioter som tapper laget for krefter. Det er ikke Magnus. Han er en veldig fin gutt, og det har jeg sagt.

RBK-treneren sier seg godt fornøyd med midtbanen han allerede har. Han er først og fremst ute etter en backupspiller som kan komme inn og spille en del kamper. I den kategorien faller Stamnestrø, som har et halvt år igjen av kontrakten med Kristiansund, inn.

– Vi trenger en som kan og har forståelse for det vi driver med. Da er det ikke noe som er enklere enn å hente fra Trøndelag, sier Ingebrigtsen.

Trente med RBK: Erik Hoftuns sambygding Magnus Stamnestrø trente med Rosenborg tirsdag. En signering av ham passer godt inn i Kåre Ingebrigtsens overgangstanker. Foto: Petter Rasmus