– Det er litt kjedelig å bo i Bodø altså. Det er ikke all verden å finne på, sier Alexander Sørloth.

For første gang i sitt 19 år gamle liv, bor han for seg selv. Overgangen fra gutterommet til egen leilighet, føler 19-åringen at han har fikset greit.

Kjører safe

– Jeg så egentlig veldig fram til det, til å bli voksen. Nå fikser ikke mamma sengeklærne lenger, og jeg må ta oppvask og matlaging selv. Det siste har jeg blitt ganske så bra på. Jeg har kommet inn i en god rytme, og kjører safe med noen «sikkerstikk». Det betyr taco på fredager, en dag med spaghetti og kanskje en meksikansk gryterett midt i uka, sier han.

Les mer: Midtbanejakten kan ende i spissjakt

Samtidig innrømmer han glatt at det er flere ting han savner fra sitt «gamle» liv.

– Jeg savner Trondheim som by kontra Bodø, og merker nå hvor godt jeg trivdes i Trondheim. Jeg begynner å savne mamma litt også, sier han.

På opptur

Etter noen gode kamper i vakuumet som oppsto da Nicki Bille forsvant fra RBK i fjor sommer, fikk spissen forlenget kontrakten sin med RBK ut 2016.

Men etter hvert havnet han i køa bak både Alexander Søderlund og Tomas Malec, og dermed gikk turen til Bodø for å få mer spilletid. Så langt har det blitt fire eliteseriekamper fra start, og sju som innbytter. To mål og to assist har han levert. I tillegg rakk han å putte et mål i cupen før Bodø/Glimt plumpet mot Tromsdalen.

– Det startet ikke sånn kjempebra, verken for meg eller laget. Men i det siste har det gått bedre og bedre. Nå har vi spilt tre gode kamper, og det ser ut som det har løsnet litt for oss, sier han.

Spesielt å møte RBK

Mot Rosenborg på søndag er han «bankers» i startelleveren.

– Jeg skal være ganske dårlig på treningene denne uka for å klare å spille meg ut, i hvert fall. Jeg tror jeg aldri har sprunget så mye i en kamp som sist mot Vålerenga, så formen er bra, sier han – og innrømmer at det blir litt spesielt å møte sin egen klubb på søndag.

– Jeg kjente litt på det da vi møtte dem i treningskamp i vinter, og det blir enda litt mer spesielt nå når det er alvor. Men jeg gleder meg veldig. Jeg kjenner forsvarsfireren til RBK godt, og satser på å dele ut litt juling og plage dem litt, sier han.

Ble ikke hentet tilbake

Avtalen med Bodø/Glimt er slik at RBK måtte ha varslet i midten av juni dersom de ønsket spissen tilbake på Lerkendal til høstsesongen. Slik ble det ikke – uten at Sørloth tar akkurat det særlig tungt.

– Det er ikke noe jeg har tenkt noe spesielt over. Utgangspunktet var at jeg skulle være i Bodø i ett år, og det har jeg vært bestemt på hele tiden. Og jeg føler jeg har blitt en bedre fotballspiller. Jeg har fått mer erfaring og vent meg til nivået. Det har gjort at jeg har sluppet ned skuldrene, og spillet flyter bedre, sier han.

Fra sitt «Bodø-eksil» har Sørloth sett alle RBKs kamper denne sesongen. Han er, som resten av Fotball-Norge, imponert over det laget har prestert.

– Det virker som spillergruppa har blitt enda mer sammensveiset og satt. Det er en god kjemi, og spillerne gleder seg over at andre på laget lykkes. Det er det artig å se, sier han.

Les også: Hvem har den største rumpa?

Gull-bidrag: Med scoring på Ullevaal sist, som bidro til seier for Glimt, hjalp Alexander Sørloth RBK med en enda større luke ned til gull-rivalene Vålerenga. Så langt har det blitt to nettkjenninger i eliteserien for spissen. Foto: NTB scanpix