– Jobben med å søke om momskompensasjon tar fem minutter og gir penger rett inn på bok – uten dugnad. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke flere søker, sier Robert Olsvik i Sør-Trøndelag Idrettskrets (STIK).

I Sør-Trøndelag søkte 45 prosent av idrettslagene om å få momskompensasjon i fjor. I Nord-Trøndelag var tallet marginalt høyere, men også her utgjorde det under halvparten – 48 prosent.

– Momskompensasjonen er penger som idretten er berettiget til. Derfor håper vi at alle som kan søke, gjør det, sier Bjørn Høgsnes, organisasjons-sjef i Nord-Trøndelag Idrettskrets.

– Alle idrettslag har noen kostnader. Det kan være små summer og det kan være veldig store summer, men om ikke alle idrettslagene har noen kroner de kan søke om, så blir jeg veldig overrasket, sier Kjell Bjarne Helland (bildet), som er organisasjonssjef i STIK.

– Alle monner drar

Et av idrettslagene som i fjor sørget for å søke om momskompensasjon, er Øya Innebandyklubb. De har under hundre medlemmer, og driftskostnadene var så vidt over 100 000 kroner. Men for leder Christian Stenhaug Moe er det en selvfølge at de søker om momskompensa-sjon likevel. At de er små, gjør ikke pengene mindre kjærkomne.

– Vi er en såpass liten klubb at alle monner drar. Disse pengene hjelper oss greit på vei, sier Moe.

Klubber med alt fra ti med-lemmer og opp til flere hundre medlemmer er blant de som ikke søkte i fjor.

– Større idrettslag som ikke søker, må bare få gjort det. Prosessen med å søke er rask, konstaterer Christian Stenhaug Moe.

Feil mail

Han vet ikke helt hva idrettskretsen kunne gjort mer for å få flere av idrettslagene til å søke.

– Vi får påminnelsesmail fra idrettskretsen i god tid, og så lenge denne mailen går til riktig person, så ser jeg ikke helt hva de ellers skulle gjort. Jeg har til og med opplevd å bli oppringt fra idrettskretsen og oppfordret til å søke, sier Moe i innebandyklubben.

Den samme årsaken – feil mail – peker også Kjell Bjarne Helland på.

– Det kan være at idrettslagene ikke ligger inne med oppdaterte kontaktopplysninger, og da kan det hende de går glipp av viktig informasjon fra oss. Idrettslagene selv må være nøye med og flinkere til å oppdatere sin informasjon i idrettens databaser, poengterer Helland.

På banen: Øya-kaptein Randall Aa, som er amerikansk landslagskaptein, spiller for en klubb som har passet på å sikre seg sin andel av momskompensasjonen. Foto: Kjell A.Olsen