– Jeg vet at Johan er veldig god, og at han ikke vil trenge mye tid til å innordne seg systemet mitt. Det har jeg vært veldig klar på, sier Bruttern om sin nye midtstopper.

Johan Lædre Bjørdal er mannen som skal sørge for at tapet av Stefan Strandberg ikke fører til at RBK mister grepet om gullmedaljen i eliteserien.

– RBK klare for meg

Selv om det lenge lå an til at den jobben gikk til Bodø/Glimts Vieux Sané, nekter rogalendingen å godta stempelet som «han som kom i stedet».

– Jeg oppfatter at hele klubben er veldig glad og klar for å ha meg her. De har vært interesserte i lang tid, og kjenner godt til mine kvaliteter, sier stopperen som kommer gratis til RBK, og som har skrevet under på en 2,5 års kontrakt.

Kontakt i en drøy måned

Trener Kåre Ingebrigtsen bekrefter at han lenge har jobbet for å hente stopperen han tidligere har trent både i Glimt og i Viking.

– Jeg snakket med Johan første gang for over en måned siden. Og et stykke ut i samtalene med Sané var det ikke noe tvil for min del hvem jeg ville ha. Sané ville ikke til RBK, mens Johan hadde veldig lyst til å komme hit. Vi må ha spillerne som virkelig har lyst til å være her, sier han.

Bruttern er ikke i tvil om at Lædre Bjørdal er rett mann for RBK.

– Sist jeg trente Johan var han på landslaget, og var den beste stopperen i eliteserien. Da vi hadde muligheten til å hente han fra AGF, så var det egentlig det klart beste alternativet vårt, sier han.

Vil tilbake på landslaget

Bjørdal var sist inne i landslagstroppen til kampen mot Russland i mai i fjor, og står så langt med 3 kamper. Han ønsker seg flere.

– Fokuset mitt er å spille meg inn på RBK-laget, og det tror jeg det er gode muligheter for. Så vet jeg at dersom man presterer bra i en så stor klubb som Rosenborg, så er veien kort til landslaget, sier han.