– Jeg ønsker å sjekke om vi tåler å spille alt. Både fysisk og mentalt. Og hvem er bedre egnet til å teste det enn Jonas, sier trener Kåre Ingebrigtsen.

Den eneste kampen Jonas Svensson ikke har startet for RBK i år, var mot Ranheim i Abrahallen i starten av mars. Da kom han inn etter pause.

Fortjener tid på solsenga

Ellers har høyrebacken vært i startelleveren – og levert like solid i hver kamp.

– Det er strålende å ha en slik mann. Jeg vet uansett hva jeg får av Jonas, sier Bruttern om mannen som selvsagt er på laget mot Vikingur i kveld.

Slik skal det fortsette helt til laget forhåpentligvis spiller siste kamp i europaligaens gruppespill 10. desember. Da har RBK vært gjennom 30 seriekamper, 7 cupkamper, og 14 kamper i Europaligaen. Gitt at laget kommer til cupfinalen, og tar seg til gruppespillet i Europaligaen. Det vil i så fall gi Svensson 51 obligatoriske kamper – et tall han til og med selv synes er høyt.

– Å fytte.. Da har det i så fall vært en bra sesong. Da kan jeg ta ferie med god samvittighet – jeg fortjener å ligge på solsengen noen dager da, sier han og gliser.

Restituerer raskt

– Planen om å lå Jonas spille alt har kommet litt etter hvert – den har modnet over tid. Det er en grei case å få svar på om dette går. Vi har begge lyst til å prøve. Selvsagt uten å være helt idioter, sier Ingebrigtsen.

Ikke bare har Svensson vært fast inventar i elleveren denne sesongen. Han har kun mistet én trening så langt – det på grunn av sykdom.

– Jeg restituerer raskt, og er ikke like sliten etter kampene som jeg var tidligere. Da var jeg ofte helt nede i kjelleren. Det er deilig å kjenne at man er sterk og tåler belastningen, sier han.

Brukes som «barometer»

Etter tre svake RBK-kamper på rad, har det vært reist spørsmål om laget har trent for hardt, om laget kan ha trent av seg det nødvendige overskuddet for å orke nok i kamp. Også i den sammenhengen er Svensson er viktig mann for Bruttern. Treneren bruker 22-åringen som en slags «lakmustest» på om treningene blir for tøffe.

– Jonas er en grei mann å snakke med om sånt. Når han er sliten, er det en viss fare for at det er andre som er minst like slitne. Og det har Jonas sagt fra om enkelte ganger. Slik vi trener nå – opp mot grensa av hva vi tåler – er det viktig at spillerne er ærlige. Det er trenerteamets forsikring på at det vi driver med ikke blir for heftig, sier Ingebrigtsen.