– De har sagt meg opp uten å ha pengene til å gjøre opp for seg. De vet godt at de ikke har penger, men de vil ikke innrømme det, sier Wiedemann til Adresseavisen.

I fjor høst gikk andredivisjonsklubben og styreleder for Strindheim håndball elite, Roger Wingan, ut med ambisjonen om å kvalifisere seg for mesterligaspill i 2021. Wiedemann og Strindheim-styret var uenige om hva som skulle til for å oppnå det målet, og derfor fikk treneren gjennom elleve år beskjed om at han måtte forlate klubben.

I tillegg til trenerjobben var Wiedemann ansatt som daglig leder i Strindheim, et engasjement som i utgangspunktet skulle vare til 1. august i år. Wiedemann ble oppsagt også fra denne jobben.

Klubben: – Ingen konflikt

Klubben opplyste selv om at partene skilte lag på sin egen hjemmeside 21. april i år.

I pressemeldingen fremsto det som at skilsmissen foregikk i minnelighet.

«Partene er uenige om videre veivalg. Med bakgrunn i dette skilles vi nå i en vennlig og forsont tone. Det ligger ingen konflikt til grunn for valget om å skilles», sto det.

Nå viser det seg altså at det slett ikke er så konfliktfritt som det ble gitt inntrykk av.

– I trenerkontrakten min hadde jeg seks måneders oppsigelsestid, og lønnen som trener var på 20 000 i måneden. Så var det fortsatt tre måneder igjen på daglig lederjobben, der jeg skulle ha 30 000 kroner i måneden pluss moms, forteller Wiedemann.

Totalt sett krever han altså eliteavdelingen til Strindheim håndball for rundt 300 000 kroner. Ifølge Wiedemann var klubbens første utspill at han kunne få 70 000 kroner etter sommeren, og jobbe inn resten av summen selv. Nå sier han at klubben bestrider hele summen, og ettersom han ikke har mottatt pengene han mener å ha krav på har Wiedemann begjært sin tidligere arbeidsgiver konkurs. Saken er berammet til å gå 11. august i Sør-Trøndelag tingrett.

– Det de forsøker å si nå er at jeg kun har krav på 70 000 kroner, siden jeg ikke har jobbet etter oppsigelsen. Det er korrekt at jeg ikke har gjort det, men de har uten å informere meg eller drøfte hvordan løse arbeidsplikten, satt inn noen andre til å gjøre oppgavene mine. Det skjedde to-tre dager etter at de sa opp kontraktene, og det er urimelig av dem å bruke det mot meg. Jeg var innstilt på å jobbe i henhold til de avtalene, sier Wiedemann.

Strindheims breddeavdeling er ikke part i saken.

- Dårlig gjort

Den tidligere Strindheim-treneren mener klubben har gjort en tabbe, og at de sa opp kontraktene uten å sjekke de økonomiske konsekvensene.

– Nå forsøker de å komme seg ut av det. Saklig sett forstår jeg at de prøver, og jeg ønsker ikke at dette skal gå ut over spillere og andre som ikke har noe med dette å gjøre. Men det er ikke jeg som har satt dem i den situasjonen. Den har de skapt selv, sier Wiedemann, som også hevder at han har vært svært fleksibel i sin tid som Strindheim-trener.

– Jeg har i mange år holdt klubben likvid, og fått lønnen min når det har passet Strindheim. Det er selvfølgelig ikke sånn lenger når de har sparket meg etter elleve år.

– Hva synes du om behandlingen?

– Det er dårlig gjort. Jeg har lagt ned så mye tid i klubben, og hele familiens levesett har vært styrt av hva som er best for Strindheim. Vi har tilpasset absolutt alt til klubben, når vi skulle ha ferie, når det var mulig for svigerfar å holde bursdagsfest. Alt har kommet an på når Strindheim har hatt hull i kalenderen. Jeg respekterer at de ønsker å fortsette med andre personer, men det er veldig dårlig gjort å ikke forholde seg til avtalene, og forsøke å lure seg unna ansvar, sier Wiedemann.

Han poengterer at han synes det er oppriktig synd om saken fører til at elitesatsingen til Strindheim går konkurs.

– Det er på en måte min baby, dette. Jeg har fulgt dette fra starten, og hver gang vi har rykket ned og vi har byttet styrer, har jeg sagt at vi får det til igjen. Jeg har aldri gitt opp klubben, og nå har den valgt å kutte meg ut, sier han.

Ikke stresset

– Jeg var ikke klar over denne konkursbegjæringen før du sa fra. Nå avventer vi, og ser hva som skejr videre. Vi ønsker ikke å kommentere saken så mye mer nå, sier styreleder i Strindheim håndball elite, Roger Wingan, til Adresseavisen.

Han påpeker at en konkurs er en alvorlig sak.

– Det er en prosess som skal håndteres før en konkurs er en realitet. Foreløpig er jeg ikke bekymret, sier han.

– Dere bestrider alle krav?

– Jeg vil ikke gå inn og prosedere nå, men vil nok stille noen spørsmål rundt det. Dette er ikke helt uventet, men det er ikke riktig så enkelt at dette betyr at klubben er konkurs, sier Wingan.

Han har fått muligheten til å svare ytterligere på Wiedemanns uttalelser, men ønsker ikke gjøre det foreløpig.