Ole Selnæs er en av sesongens store formspillere i eliteserien. Da kommer det interesse fra utlandet. 21-åringen innrømmer at det er umulig å la være å tenke på at utenlandske klubber følger med på ham.

- Det ligger litt i bakhodet, men så lenge det ikke påvirker meg, så har det ikke noe å si, slår han fast.

Selnæs vil ikke utelukke noe når det gjelder fremtiden – heller ikke at han kan forsvinne i løpet av sesongen. Allerede skal det ha kommet et bud på 20 millioner på ham.

- Eventuelle bud får jeg vurdere når de kommer. Men jeg trives bra her, så det skal mye til for å lokke meg bort herfra, slår han fast.

Hans forgjenger Bent Skammelsrud mener det beste for Selnæs’ utvikling er å bli i Rosenborg en stund til før han reiser utenlands. Blant annet fordi erfaring med europacupspill vil komme godt med når han skal prøve seg i en annen liga.

Blitt mer komplett

- Jeg tror han har godt av et par år til i Rosenborg. Dette er det første året hvor han virkelig slår til. Dessuten tenker jeg på Europa med en gang, den erfaringen han kan få med seg gjennom spill der med Rosenborg er verdt mye. Det vil hjelpe med å forberede ham på det som venter, slik at han ikke blir «sjokket» når han kommer ut, sier Bent Skammelsrud.

Selnæs har ikke bare tiltrukket seg oppmerksomheten til utenlandske klubber med sitt spill denne sesongen. Også fotballekspertene har lagt merke til fremgangen hans og latt seg imponere over en lengre periode.

- Der han tidligere var en spiller som var god i deler av spillet og helst med ball i beina, er han blitt mye mer komplett. Han har forbedret løpskraft og duellstyrke og blitt en toveisspiller med stor aksjonsradius, sier Lars Tjærnås om 2015-utgaven av Ole Selnæs.

- Ikke måte på kompliment

- Han er i stand til å diktere en fotballkamp med utsøkt oversikt og en stødig pasningsfot, og han har en sjelden kombinasjon av å spille pasninger som vinner terreng og skaper sjanser – med høy treffprosent. Han er i ferd med å spille seg attraktiv for gode klubber, roser Lars Tjærnås videre.

- Er han moden for å prøve seg utenlands?

- Som spiller er han det. Så avhenger mye av personlighet, om han er tilpasningsdyktig og om han er avhengig av trygghet, sier Tjærnås.

Også Bent Skammelsrud synes som «alle andre» at Selnæs har tatt steg denne sesongen.

- Ole har tatt mange steg, både i den defensive jobbingen og han forflytter ballen fortere enn før. Selvtillit har han vel hatt før også, men nå spiller han veldig tydelig med selvtillit, mener Skammelsrud.

Kåre Ingebrigtsen kalte søndag Ole Selnæs for en kloning av nettopp Bent Skammelsrud og Sverre Brandhaug i et intervju med TV-Adressa.

- Det var da ikke måte på kompliment det, da. Tror jeg skal være forsiktig med å si at det er sant. Det er to skikkelige legender i Rosenborg-sammenheng. Jeg prøver så godt jeg kan å gjøre rollen til min, sier Selnæs om beskrivelsen.

Bent Skammelsrud skjønner at sammenligningen kommer:

- Det er jo snakk om en venstrebeint spiller i samme rolle. Ikke er vi så ulike i spillestilen heller.

Urettferdig sammenligning

Han synes imidlertid at Selnæs skal slippe å skulle være både ham og Brandhaug på én gang.

- Sammenligningen er urettferdig overfor alle parter. Ole må få være Ole, mener Skammelsrud.

- Hva er forskjellen på Selnæs før og nå, Kåre Ingebrigtsen?

- I den rollen han spiller i, så handler mye om erfaring og trygghet. Han har blitt kvikkere til å lese spillet, han har blitt kvikkere til å forflytte seg. Han dekker enorme områder. Og så har han blitt fysisk sterkere. Han er blitt en mer komplett spiller det siste året, sier treneren.

Som er sikker på at Ole Selnæs har kan fortsette å utvikle seg også i Rosenborg.

- Han kan definitivt utvikle seg her. Vi ser jo bare hva han har gjort det siste året. Dessuten handler det om å bli stabil på det nivået han var mot Odd, sier Ingebrigtsen.

Selv mener Selnæs at den store forskjellen på ham selv før og nå er mer spilletid.

- Jeg hører alle sier at jeg har tatt så sinnssykt store steg. Det vet jeg ikke om jeg er helt enig i. Men jeg har fått tillit og fått spille. Det fikk jeg ikke de to forrige sesongene, mener Selnæs.

- Men selvfølgelig, jeg har utviklet meg, jeg er såpass ung at jeg tar steg hvert år, det er jo naturlig. Så jeg har så klart utviklet meg litt siden i fjor, men det handler først og fremst om tillit, legger han til.