I slutten av august slutter Torbjørn Balstad i jobben som daglig leder i Byåsen etter åtte år. Fram til 15. august er det åpent for å søke på jobben som Balstads erstatter.

Men om Byåsen ikke lykkes på sponsorfronten i løpet av august, så kan oppgavene til daglig leder måtte fylles ved å fordele arbeidsoppgavene på dem som allerede er i klubben. Uten å ansette noen ny person.

- Vi har satt en frist til utgangen av august. Ingenting er «given». Sponsormarkedet er steintøft. Hvis man ikke får sponsorinntektene, må man kutte så langt man kan. Som alle andre klubber har vi en del utgifter man ikke kommer utenom, sier styreleder Tore Bull Hedel.

Må velge det beste

Adresseavisen har tidligere skrevet om at Byåsen opplever det som krevende å finne noen som vil bidra til satsingen. Forrige sesongs hovedsponsor, Rema 1000, er ute av Byåsen. Foreløpig er det ikke funnet noen erstatter. Samtalene med aktuelle partnere fortsetter de neste ukene. Utfallet av de samtalene vil naturligvis også påvirke hvor stor administrasjonen i Byåsens elitesatsing blir.

- Det er for tidlig å si noe om dette nå. Vi må velge det beste for Byåsen. Men en justering i bemanningen er aktuelt, sier Bull Hedel.

- Men dette er ikke et tema nå. Det vil være aktuelt dersom og hvis man ikke ligger i henhold til ruten. Dette gjelder alle klubber og bedrifter, poengterer styrelederen.

Avtroppende optimist

- Signalet mitt er at vi må være hands-on. Om vi ser at inntektene skulle svikte, så må vi ta konsekvensene. Da er det å redusere kostnadene. Nå har vi redusert ganske kraftig gjennom spillerlønninger de siste to årene. Det neste kan være å se på hvordan man skal rigge seg til med administrasjonen.

I dag er Sparebanken SMN og TrønderEnergi med som partnere på «nivå 2». Byåsen trenger enten én sponsor på nivå én eller to nye på nivå 2. Trønder-energi-avtalen løper også kun fram til nyttår.

Avtroppende daglig leder Torbjørn Balstad er optimist på klubbens vegne.

- Det er masse på gang i Byåsen, og flere aktuelle samarbeidspartnere er klare til å gå i dialog med oss etter sommeren. Men det er pengene som

«rår», det sier seg selv. Men til slutt er det ikke mer å skjære i, sier Balstad om situasjonen.