I år ønsker 28-åringen å bevise at forrige sesong ikke bare var et blaff etter flere år med kjemping inn mot verdenstoppen.

– Målet er helt klart å stabilisere meg i verdenstoppen. Derfor har jeg et mål om å kjempe om de øverste plassene i verdenscupen totalt. Jeg ble nummer sju i fjor, målet er å toppe det. Så gjelder det å få noen pallplasser og aller helst min aller første verdenscupseier, sier Niklas Dyrhaug.

Les også: Dyrhaug holder Johaug som storfavoritt i sitt eget motbakkeløp

Hemmelighetsfull

Tydalingen har sett på verdenscupkalenderen og siktet seg inn på spesifikke renn hvor han øyner muligheten for en milepæl i langrennskarrieren.

– Det er noen renn jeg har lyst til å gå «all in» på, sier han bestemt.

– Hvilke renn snakker vi om?

– Nei, det vil jeg ikke si til media akkurat nå. Men det er renn jeg blinket ut tidlig i sesongforberedelsene. For min del har jeg flere mål, som verdenscupen totalt og å gjøre det bra i tourene, men det å ta en verdenscupseier, er kanskje det aller største målet, sier Dyrhaug.

Adskillig verre enn Tour de Skis monsterbakke

Lørdag deltok han i sitt eget motbakkeløp på hjemmebane opp de elleve kilometerne fra Nedalshytta til toppen av Storsylen. Med en løypeprofil som bød på en stigning på totalt 1000 høydemeter opp til toppen av det 1762 meter høye fjellet og avslutning i en fjellvegg, gjør traseen den omtalte alpinbakken i Tour de Ski til en miniputt.

– Dette var kjempetrening til vi skal opp monsterbakken i Tour de Ski. Den bakken er hard den, men er ikke i nærheten av det som møter oss i Sylene. Jeg tror jeg har godt av å ha vært gjennom den brutale bakken opp Storsylen i dag, sier Dyrhaug etter å ha fullført den drøye milen på én time og sju minutter – og jogget den samme distansen ned igjen til Nedalshytta.

Dyrhaug ble til slutt nummer to bak fjorårsvinneren og forhåndsfavoritten Torstein Tengsareid. Men der han ble slått med rundt to minutter i fjor, endte han elleve sekunder bak i år. Løypa måtte avkortes med en distanse på rundt 400 meter, noe som tilsvarer cirka 100 høydemeter, på grunn av nysnø på morgenkvisten.

Les også: Dette er det verste du kan gjør

Les også: Oppmann da hun var 13 år

Føler seg sterkere

– Jeg var ett minutt bak da vi begynte på den siste stigningen, men jeg trodde jeg skulle ta ham igjen på slutten. Sånn sett var det kjipt at målgangen ble flyttet ned. Hadde vi unngått nysnøen og hatt målgang på vanlig sted, hadde jeg tatt ham. Det er jeg sikker på, smiler Dyrhaug, som mest av alt kunne smile for nok en god tilbakemelding på at kroppen fungerer som ønsket.

– Jeg føler meg i bedre form nå enn i fjor på denne tiden. Jeg har fått trent veldig bra i sommer og fått mange gode svar. Jeg føler meg sterkere, sier Dyrhaug.

PS! Therese Johaug holdt rekordfart opp bakken, men nysnøen og den forkortede løypa hindret mulig løyperekord på kvinnesiden. Med tiden 1.14,14 vant hun kvinneklassen. Etterpå var Johaug så stivfrossen at hun ikke så seg råd til å ta en prat med Adresseavisen.