Frederik Wilmann var i ungdomsårene regnet som det største norske klatretalentet siden pappa Josteins tid.

–Akkurat nå har jeg ingen planer. Det eneste jeg vet er at jeg våkner i morgen, og så får vi ta det derfra. Jeg vil ikke si nå om hvorvidt jeg satser på en ny sesong eller ikke. Gi meg et par uker, så vet jeg mer, sier 30-åringen fra Viggja.

Vraket til Arctic Race

Faren Jostein Wilmann har den beste norske sammenlagtplasseringen i Tour de France, etter at han endte på 14.plass i 1980. Sønnen Frederik skulle være den neste store, men har aldri fått sitt internasjonale gjennombrudd. De to siste sesongene har Wilmann syklet for Team Ringeriks-Kraft, et av de mindre norske kontinentallagene. I praksis betyr dette at han for det meste sykler nasjonale ritt. Akkurat det er ikke med på å heve veteranens motivasjon.

–Jeg er 30 år og noe må skje. Norgescup er fint som trening, men jeg må konkurrere mer.

–Har du hørt noe fra andre lag?

–Nei, og jeg har nok ikke hatt gode nok resultater til å få tilbud.

I februar 2012 ble Frederik Wilmann påkjørt av en bil med tilhenger på Byneset. Syklisten pådro seg store skader som i ettertid har vist seg å være mer kompliserte enn først antatt. Wilmann har derfor slitt med store smerter og med å få ut potensialet de siste sesongene. Etter at legene nylig fant mer ut av årsakene til smertene, fungerer kroppen bedre enn på lenge.

Likevel er Wilmann vraket til Arctic Race of Norway.

–Jeg har fått beskjed av ledelsen om at jeg ikke kommer til å kjøre. Uttaket er gjort, men jeg kjenner ikke bakgrunnen for at jeg ikke får sykle. Jeg har nok ikke prestert på det nivået ledelsen har ønsket.

Trippel Ringeriks-Kraft

Under lørdagens norgescupritt i traktene rundt Lånke i Stjørdal, dominerte Team Ringeriks-Kraft totalt. Laget stilte med ni mann på startstreken, og kom tidlig av gårde med tre mann i front. Trioen holdt unna, og Audun Brekke Fløtten vant foran Njål Kleiven og Ole Forfang.

I gruppe to satt Frederik Wilmann, og han hadde skumle planer om å rykke fra gruppen i den siste stigningen opp Gevingåsen og sikre fjerdeplassen.

–Jeg fikk store kramper, og måtte slippe feltet. Jeg spiste og drakk for lite underveis. En amatørfeil, innrømmer han.

Wilmann ble til slutt nummer ni. Beste trønder ble Kristian Aasvold fra Team Sparebanken Sør på 5. plass.