I går kunne man smile på Brakka over en brukbar e-cuptrekning. I øyeblikket virker det som at alt Kåre Ingebrigtsen tar i blir til gull.

– Kåre viser et humør og en energi som sprer seg til hele gruppen. Han har fått fram kollektivet Rosenborg, skryter kaptein Mike Jensen.

– Nå… Det ble sølv i fjor, da. Er Pål Andre Hellands tørre bemerkning til «Kong Midas»-påstanden fra Adresseavisen.Før han gliser – og følger opp:

– Det har vært veldig bra. Og nå har vi satt oss i en posisjon til å få en eventyrlig høst!

Steaua i Europa

Se bildet over: Det er tatt sekundet etter at kaptein Jensen har bøyd ballen i vinkelen mot Debrecen torsdag kveld. Der og da skjønte Bruttern at han har tatt RBK ett steg videre i Europa, i en sesong som ser ut til å bli bedre og bedre. Og som - om det fortsetter slik – fort havner i historiebøkene.

I øyeblikket leder Rosenborg serien med syv poengs margin. Neste torsdag spilles NM-kvartfinalen hjemme mot Mjøndalen, og torsdagen etter det igjen: Første playoffkamp til Europaligaen, mot rumenske Steaua Bucuresti.

– Er vi opp mot vårt beste, kan vi ta dem. Men Lillestrøm først. Den blir svært viktig for oss, sier Bruttern selv til Adresseavisen om den saken.

Og slik har det vært siden han ble hasteinnkalt fra Stavanger i fjor sommer. Et voldsomt fokus på hverdagene, neste trening og neste kamp.

2,33 poeng i snitt

Samtidig var det en del skeptiske stemmer rundt RBK-miljøet da Brutterns navn kom opp av hatten. En «artigkar», ja, men hadde han autoritet? Vel. Vikartreneren tok opp hansken, tok i fjor i snitt flere poeng enn forgjenger Per Joar Hansen og ble tilbudt fast jobb.

I år har han fulgt opp: I øyeblikket tar RBK 2,33 poeng i snitt per kamp, og styrer mot 70 poeng til slutt. Det er et poengsnitt som ikke har vært bedre siden Åge Hareides 2003-sesong. Da tok RBK 61 poeng på 26 kamper – et snitt på 2,34. Til sammenlikning: I Erik Hamréns tid, da RBK tapte kun én kamp på to fulle sesonger, var snittet lavere enn nå.

At RBK også har fokus på angrepsfotball vises i tallene. Før LSK-kampen er det scoret 48 mål på 18 kamper, et snitt på 2, 67 mål per kamp. Man må tilbake til Nils Arne Eggens 2001-sesong for å finne et mer målfarlig RBK. Det er 14 år siden.

Har fulgt vinterplanen

I vinter forklarte Bruttern til Adresseavisen hva som må til for å ta gull. Det handlet blant annet om å gå ubeseiret hjemme - og å havne på  «20-tallet» hva gjaldt innslupne mål på 30 kamper. Siden har ikke RBK tapt på Lerkendal - og sluppet inn 18 mål.

I sum: Statistikk som også får styreleder Ivar Koteng til å glise bredt:

– Vi skal spille to kamper i uka en god stund, og kan plutselig tape et par kamper. En skal ikke ta noe på forskudd. Men jeg tror vi tar gull, sier han.

Holder RBK-treneren stimen som nå, ender det ikke bare i gull. Da får han også navnet sitt i uthevet skrift i historiebøkene.