– Vi synes det er veldig ålreit at Rekdal synes vi er så gode, gliser Kåre Ingebrigtsen.

Sola skinner i dobbelt forstand på Lerkendal om dagen. Brutterns Rosenborg henger med på tre fronter, og står med ni strake seire foran møtet med Vålerenga.

Kommer for å vinne

RBK-Vålerenga er i seg selv en av klassikerne i norsk fotball. Matchen blir ikke mindre viktig av at Kjetil Rekdals menn virkelig har funnet formen. Tross tapet for Stabæk i starten av denne måneden er Enga en seriøs medaljekandidat, og «Reka» har seriøse planer for søndag.

–Vi kommer ikke til å spille for å få uavgjort, vi må prøve å vinne. Det er ingenting som er bedre enn å imponere foran 20.000 tilskuere på Lerkendal, og jeg håper på et fyrverkeri av en fotballkamp, sier han.

Kåre Ingebrigtsen velger å tro på Rekdals ønske.

–Kjetil er opptatt av å vinne, og da må du tørre nettopp det. Han er en klok fotballmann, og jeg blir overrasket dersom Kjetil tror han skal klare å forsvare seg til poeng. Derfor tror jeg det kan bli en underholdende kamp. Vålerenga er et veldig bra lag, og er et av de lagene som kan utfordre oss. Det er strålende for norsk fotball med slike kamper, sier Bruttern.

Les også: «Hvis ikke et seriegull engasjerer Rosenborg-fansen, er det bra Vålerenga gjør det»

Klart bedre

Rekdal sier Brutterns Rosenborg så langt i år har vært «irriterende gode», og er imponert over måten laget har utviklet seg gjennom sesongen.

–RBK i vår og RBK i sommer er to forskjellige lag. De har blitt bedre i det å male i stykker motstanderen. Nå har de også større tempo i spillet, og er dominante i lengre perioder av kampene. Forbedringen har kommet gradvis forbedring i løpet av sesongen, og kampen mot Lillestrøm er et godt eksempel på det, sier han.

–Vi opplever oftere nå enn i starten av serien at lag «legger seg», og det har vi blitt klart bedre til å håndtere. Vi vet at vi må ha ballen mye, og det synes vi egentlig er veldig ålreit. Og så er vi flinkere nå enn tidligere til å ha balanse, være tålmodig og å være fornuftig, sier Kåre Ingebrigtsen.

Les også: Til slutt fikk også Jonas Svensson nok

Dyreste noensinne

Men på tross av at Rekdal har latt seg imponere av det Kåre Ingebrigtsen har fått til med laget sitt, rangerer han Erik Hamréns versjon foran.

–Da Hamrén var på Lerkendal, hadde RBK et lag som var klart bedre enn alle de andre lagene i ligaen. De hadde bedre enkeltspillere, og tapte nesten ikke. Der er ikke RBK nå, sier han.

Kåre Ingebrigtsen klarer å la Rekdals påstand få stå uimotsagt – i underkant av tjue sekunder.

–2009 var et adskillig dyrere lag enn mitt – det var det dyreste laget noensinne i RBK. Og som enkeltspillerne var de bedre enn de vi har i dag, det har Kjetil rett i. Men kollektivet Rosenborg er klart bedre i år enn det var i 2009. Og potensialet i dette laget er større. Under Hamrén var etter mitt skjønn potensialet «makset ut» hos en del av spillerne. Nå holder enkeltspillere på å vokse frem, og vi er i ferd med å bygge et nytt lag som blir bedre enn den gangen. Derfor vil RBK anno 2016 være bedre enn Hamréns – både enkeltspillerne og laget som et kollektiv, sier han.

Se også: RBK-magasinet spesial med Nils Arne Eggen

Potent: Kåre Ingebrigtsen er sikker på at laget hans vil overgå «tidenes dyreste RBK-lag» både kollektivt og individuelt neste år. Foto: Petter Rasmus