Laget hadde spilt 15 kamper, vunnet 13 og spilt to uavgjorte, og fremstått bunnsolide defensivt. På de syv første kampene slapp de inn ett mål.

Da Tromsø slo Rosenborg 2-1 20. juli, manglet det bare to dager på at Rosenborg hadde spilt et år uten tap i serien. Det er en statistikk selv ikke Kåre Ingebrigtsen er i nærheten av å slå. På bortebane hadde det gått nesten 15 måneder siden siste tap. Og det tapet kom for lille Bryne - av alle.

- Vi har tapt en fotballkamp. Det er nesten litt uvant å begynne å forklare det, sa Erik Hoftun.

Stemningen i Rosenborg-garderoben var ikke veldig nedtrykt. Fotballspillere har noen nyttige mekanismer til sin bruk. Et tap som det ikke er så farlig med, legger de fort bak seg. Kunsten er å glemme, og heller se fremover.

Tromsø slet i bunnen den forsesongen, sammen med Aalesund og Brann. Etter Tromsø-tapet ledet RBK fortsatt med ti poeng etter 13 kamper. Tromsø hadde forsterket laget med hjemvendte Ole Martin Årst, kjempet som løver og fikk full fyr på de drøyt 6000 tilskuerne på Alfheim.

En tidlig scoring fra Thomas Hafstad ga hjemmelaget trua. De senket seg, laget mur foran eget mål, og satset på at Peter Kovacs ordnet opp der foran. Og det gjorde ungareren etter en pasning fra Årst i det 38. minutt. Hoftun måtte ut i mange av de løps- og hodeduellene han ikke likte noe særlig den dagen, men ble likevel kåret til dagens Ivers.

- Kovacs er utrolig stor og tung, ble Hoftun sitert på.

Rosenborg flyttet opp mye folk, men spillet gikk sakte og mye på tvers. Problemet med å møte et lag som la seg lavt, var likedan i 2003 som i 2015.

Da Tromsø kom til Lerkendal i desperat poengnød i siste serieomgang, vant de like godt den også. Arne Vidar Moen avgjorde fire minutter på overtid. I tillegg tapte RBK en seriekamp for Stabæk og mesterligakvalifiseringen for La Coruna.

Men Hareide sto igjen med serie- og cupmesterskap før han dro sin vei.

Laget i Tromsø: Espen Johnsen 3 – Christer Basma 2 (Dagfinn Enerly 80. min.), Vidar Riseth 4, Erik Hoftun 6, Ståle Stensaas 5 – Roar Strand 4, Ørjan Berg 3, Fredrik Winsnes 3(Jan G. Solli 60. min 4) – Azar Karadas 4 (Christer George 45. min 4), Frode Johnsen 4, Harald Brattbakk 3.