Våre venner i svart og hvitt er tilbake i Europa og en frisk bris av forventning brer seg over Midt-Norge.

Et Steaua-lag som så ut som de ikke hadde spilt i regnvær før, klarte ikke å tilpasse seg underlaget før pause. De var ikke i stand til å ryste et Rosenborg-lag som spilte mer klokt enn godt, og var mer reservert enn offensiv.

Da overvannet forsvant og ballen begynte å rulle igjen, ble Steaua farligere. De fikk fart på flankene og skapte sjanser. Da Popa scoret på den første tok adrenalinkicket rumenerne. De fikk trua, de rev og slet. Skapte en ny sjanse rett etter scoringen. Vi så tegn til angst hos Rosenborg, og det var noe helt nytt for dette mannskapet.LES FLERE KOMMENTARER FRA KJETIL KROKSÆTER HER

Som alle vet, så gikk det som det skulle. Rosenborg gikk av banen med et ålreit resultat. Etter en ålreit prestasjon. Vi må være så ærlige å si at 3-1 gir et litt flatterende resultat av de to kampene. Nivåforskjellen mellom internasjonal fotball og eliteserien var synlig i hver eneste duell. Steaua var tunge å spille mot. Enda bedre motstandere kommer til Lerkendal ut over høsten.

Dette er ikke noe forsøk på å være gledesdreper. Rosenborg måtte gjennom en tøff kvalifisering, og klarte det. Men vi ser at det må mer råskap til, og en nivåheving. Og det er akkurat derfor denne triumfen er så viktig.

Vi er vitne til at Europa-eventyret gjenoppstår. Trekningen er en attraksjon i seg selv. Får vi Liverpool eller Sevilla? Det føles godt å være en del av de gode selskap. Riktignok ikke det beste, men så absolutt godt selskap. LES OGSÅ: Rosenborg kontrollert til Europa League

De seks kampene som venter vil gi Rosenborg et løft. Gode fotballag tilpasser nivået til motstanderne. Svak motstand hemmer utviklingen og god motstand får laget til å heve seg. Europaligaen har et B-stempel den aldri blir kvitt, men er den perfekte utfordringen der Rosenborg er nå. Og et riktig trinn på veien mot Mesterligaen. For det er vel dit vi skal, er det ikke?

La oss ta det historiske tilbakeblikket, for det er interessant likhetstrekk. Mot Besiktas tapte Rosenborg 1-3 borte etter å ha tapt sjansestatistikken 5-7. Mot Steaua vant RBK 3-0 etter å ha tapt sjansestatistikken 5-7. I den Besiktas-kampen reflekterte sluttresultatet kampens innhold. I Bucuresti gjorde den ikke det.

I 1995 beveget vi oss inn i en ukjent drømmeverden. Til dere som var for unge til å oppleve den, kan jeg forsikre at det var et eventyr. Seks julekvelder med gaver som lyste opp høstmørket. Rosenborg fikk en fantastisk vekstperiode som varte frem til 1999. Laget spiste seg nærmere Europa-toppen for hvert år, og nådde vel sitt høyeste nivå i 1999, da de var ubeseiret og klar for mellomspillet før den siste kampen borte mot Feyenoord.

Det er den utviklingen vi håper å se om igjen. For det finnes mye kvalitet i dette laget, og jeg er sikker på at Kåre Ingebrigtsen har rett når han sier at de har mye å gå på.

Rosenborg mistet Ole Selnæs med hodeskade. Det gjorde vondt både i midtbanestrategens hode og i RBK-laget generelt. For Selnæs var akkurat kommet i gang med å strø de lekre gjennombruddspasningene da uhellet skjedde. Er det hjernerystelse blir det ingen landskampdebut på Selnæs kommende uke. Rosenborg med og uten Ole Selnæs er to forskjellige lag når de møter god motstand.