Før kampen var utgangspunktet relativt greit i «sekspoengkampen» i Molde. Træff hadde karret seg over nedrykksstreken etter å ha snudd 0–1 til 2–1 mot et Rødde-lag i tilsvarende situasjon før lørdagens kamphaner.

Da dommer Marte Sørø blåste i fløyta for første gang på Reknesbanen, lå Byåsen nest sist på tabellen. Med ett poeng opp til Rødde på den første plassen under streken – og ikke minst: ett poeng opp til Træff som var over streken.

Dominerte

Og etter å ha følt seg ranet da sjansesløseriet i vårens motsatte oppgjør, gjør at Træff kunne ta med seg alle poengene etter 1-0-scoringen to minutter på overtid, søkte Byåsen revansje.

Takket være Arne Gunnes´ scoring like før pause, fikk Byåsen det viktige førstemålet. Da Ole Gunnar Øien satt inn det andre etter hvilen, sikret han tre svært viktige poeng for Byåsen – som tok seg over både Træff og Rødde på tabellen.

Fem strake Rødde-tap

For Rødde ble det nok en tung dag i jakten på viktige poeng da Stjørdals-Blink påførte sør-trondheimerne sitt femte strake tap etter fotballferien. Ole Jørgen Karstensen og Marius Augdahls scoringer med fire minutters mellomrom like etter pause, sørget for at de nyopprykkede nordtrønderne snuser på topplasseringer i 2. divisjon – som er svært jevn bak de suverene serielederne fra Kongsvinger.

Rødde, som har mistet fem spillere etter økonomiske utfordringer i sommer, har åtte kamper på å redde plassen i 2. divisjon. Neste helg venter en absolutt nøkkelkamp – da reiser Rødde til Dalgård for å møte bunnkollega Byåsen.

Strindheim skapte, Nardo vant

Strindheim er også et lag som kan måtte se seg over skulderen i sesongavslutningen. Det nyopprykkede laget har klart seg tidvis meget bra, men slitt med å omgjøre uavgjort i flere seiere. Lørdag ble det tap 0–1 for Nardo, tross sjansemessig overtak ifølge Adresseavisens utsendte. Strindheim har riktignok fem poengs klaring til første lag under streken, slik at det ikke brenner et blått lys på Myra foreløpig.

Magnus Aasarød sto for kampens eneste scoring da Nardo rykket litt ifra, i kampen om andreplassen i divisjonen. Nardo har fem poeng ned til Elverum på tredjeplass – og er 13 poeng bak Kongsvinger.

Les mer: Denne mannen har flest Ivers'er (krever innlogging)

Træff–Byåsen 0–2 (0-1)

Målsjanser: 3-7

2. div. avd. 4, Reknesbanen ca. 75

Mål: 0–1 Arne Gunnes (43 min), 0–2 Ole Gunnar Øien.

Dommer: Marte Sørø, Molde FK–3.

Gult kort: Stian Berg Rødal, Magnus Lervåg Saga, Lasse Brandal, Ronny Farstad Fredriksen–Træff.

Byåsen: Spillet ble preget av den høye intensiteten i kampen, det bølget frem og tilbake. Tar seg opp litt underveis etter hvert som de blir varmere i trøya og fikk vist mer av sitt spill. Midtbanen er flinke til å vende spillet over og bruke de offensive og angrepsvillige backene. Hadde god kontroll defensivt, en meget rolig førsteomgang for keeperen. Kom til mange sjanser etter flere gode angrep, men slet med å få omsatt disse. Burde ledet med mer enn det ene til pause. Byåsen inviterte hjemmelaget mer inn i kampen i 2. omgang, men punkterte kampen med 2-0-scoringen etter et vakkert angrepsspill. Tar tre komfortable, men utrolig viktige poeng.

Stian Hagbø Olsen

Magnus Lervåg Saga (Alexander Jonassen, 64).

Ulrik Havnsund 5

Ole Gunnar Øien 6 (Marius Dalsaune Nossum, 73)

Eirik Valla Dønnem 6

Asgeir Volden Snekvik 7

Sindre Ohrstrand 7 (Emil Hansen Mørkved, 87)

Martin Grong Risan 6

Arne Gunnes (Rohalla Iqbalzadeh, 79). 6

Vurdert av: Wendell Grimshei Skottevik.

Rødde–Stjørdals-Blink 0–2 (0-0)

Målsjanser: 2-6

Heimdal kunstgress, ca. 80 tilskuere.

Mål: 0–1 Ole Jørgen Karstensen (Sondre Stokke) (55), 0–2 Marius Augdal (58).

Gult kort: Ole-Johan Skrede og Jørn André Hugdal, Rødde, Ole Jørgen Karstensen, Markus Balstad Husby og Mats Lillebo, Stjørdals-Blink.

Dommer: Mads Følstad Skarsem, Charlottenlund–5p.

Kampen: En tett kamp med mange dueller åpnet seg aldri i løpet av første omgang. Det var langt mellom sjansene, og det framsto som en kamp hvor «første målet vinner» i enda større grad enn til vanlig. Etter lite sjanser og ingen mål i første omgang kom Stjørdals-Blink ut etter pause og var klart mest på hugget de første minuttene. En av årsakene til det var at Sondre Stokke ble byttet inn på banen, et valg som skulle vise seg å bli avgjørende. Stjørdals-Blink skapte raskt et par gode sjanser i andre omgang, og etter ti minutter kom også scoringen. Sondre Stokke slo et frispark fra venstre som ble headet inn. Rødde protesterte voldsomt og mente målscorer Karstensen skulle vært avvinket for offside, noe som godt kan ha vært riktig. Mens Rødde ble mer og mer opptatt av dommeren, så punkterte bortelaget langt på vei kampen. Augdal jaget en høy ball, vant en duell på 16-meteren og satte inn spikeren i kista. Rødde klarte aldri å heve seg etter Blinks gode åpning på omgangen, og kom ikke til noen flere sjanser enn de to de skapte før pause. Blink på sin side hadde blant annet et skudd i tverrliggeren ved en livlig Stokke.

Nedzad Sisic 5

Les mer: Rødde-krisen forverret etter nytt tap (krever innlogging)

Nardo – Strindheim 1–0 (0-0)

Målsjanser: 2-5

2 div. avd. 2, Nissekollen Kunsgress, tilskuere 130

Mål: 1–0 Magnus Aasarød 60. min

Dommer: Rikhard Haugen Lyng, Kolstad Fotball 5

Gult kort: Martin Johnsen, Emil Hansen, Ivan Neeraas, alle Nardo. Christoffer Engen, Strindheim

Nardo: Et typisk trønderduell, mellom to jevngode lag. Hjemmelaget kom best i gang med spillet sitt, selv om det var stillingskrig store deler av første omgang. Med Ademi sentralt, kunne de flytte fram Aasarød som spiss, et valg som betalte seg. Scoringen kom etter et mønsterangrep. Gode når de kom rundt på kant, men ellers litt tannløse offensivt. Gode defensivt gjennom hele kampen.

Strindheim: Forsvarte seg bra gjennom hele oppgjøret, spesielt på venstresiden. Farlige hver gang Krogstad ble satt opp 1 mot 1, men dette var dagen Krogstad ikke klarte å få ballen i mål, dette blant annet for en god keeper i Nardo målet. Startet oppgjøret best og skulle vel hatt med seg et mål i forhold til sjanser og spill. Gode offensive kombinasjoner, helt fram til nest siste pasningen på den siste tredjedelen offensivt.

Dagens Ivers: Bence Steer, Nardo

Vurdert av: Kenneth Iversen