Han trodde de skulle takle nivået i eliteserien, Kolstads storskytter Mishels Liaba.

Men 19-åringen måtte være tilskuer til Haldens elleville seiersdans i Trondheim spektrum etter at lystavla viste 21-34 til gjestene ved kampslutt.

At trener Stian Gomo beskrev Liabas spill som fantastisk, var en mager trøst. Liaba dunket inn ti mål i Kolstads elitedebut, men var sørgelig alene i angrep.

– Jeg er skuffet. Vi bommer på skuddene, og de får kontre på oss. Det sviktet tidvis bakover, og framover setter vi ikke sjansene, sier Mishels Liaba.

Tilbake ettertommelbruddet

Han fikk deler av fjorårssesongen ødelagt på grunn av et tommelbrudd, men spillet denne onsdagskvelden viste at formen er på vei tilbake. Spesielt i angrep. Halden slet med å stoppe timålsscoreren. Rasmus Bech plukket de fleste Kolstad-skuddene, men ikke de som var signert Liaba.

– Jeg fikk vist fram litt av hvert i repertoaret mitt. Skuddene var bra. Det er lenge siden jeg har truffet så mye, sier Mishels som også regisserte flere av Kolstad-angrepene. Dessverre evnet ikke medspillerne å omsette verken flygere eller kontringer denne kvelden.

– Men vi må bare fortsette å prøve, konstaterer Liaba som ikke er redd for at Kolstad vil framstå som ufarlig hvis han får spesialoppvartning i kampene som venter.

– Nei, vi har mange gode spillere på benken. De er unge og sultne, sier han

Ikke til å kjenne igjen

På laglederbenken slet Stian Gomo med å kjenne igjen laget sitt i eliteseriedebuten. Gløden og gnisten som har kjennetegnet Kolstad i oppkjøringen var tidvis fraværende.

– Dette var en tander utgave av Kolstad. Det virket lovende på treningene fram mot kampen og på oppvarmingen, men vi sviktet helt i forsvar. Vi gir ikke dommerne sjansen til å gi oss gulkort engang, oppsummerer Gomo.

Han ga spillerne beskjed om å senke skuldrene i flere timeouter, men budskapet gikk ikke inn.

– Det virket som de var redde for å tape, sier han.

Skuddtrening venter

Helsvart var det likevel ikke i Trondheim spektrum. Halden ble nummer seks i fjor, og var ventet å by Kolstad på tøff motstand.

– Vi spiller oss fram til gode sjanser, men vi bommer utrolig mye, sier Gomo oppgitt.

Derfor venter ekstra skuddtrening på torsdagens morgenøkt.

– Ja, det blir skuddtrening og restitusjon, sier han.

Det stygge sluttresultatet legger han ikke mye vekt på.

– Vi prøvde oss med litt ulikt forsvarsspill mot slutten. Vi lyktes ikke akkurat, sier Stian Gomo.

Timeout: Trener Stian Gomo Nilsen var ikke fornøyd med forsvarsinnsatsen til Kolstad-spillerne. Mot Halden ble nykommerne i eliteserien for puslete bakover. Foto: Morten Antonsen
Mishels Liaba scoret ti mål mot Kolstad, men bakover må han og resten av Kolstad-spillerne vise seg fra en tøffere side i de neste kampene hvis det skal bli noen poeng. Foto: Morten Antonsen