2001-laget til Astor fra Byåsen har ikke reist spesielt langt for å være med Scandia Cup, men den kortreiste gjengen stortrives sammen på Lade.

– Det er veldig morsomt å spille på dette laget. Vi klarer alltid å motivere hverandre, selv om vi skulle tape, forteller Siri Oline Berg-Johansen (12) om miljøet i laget.

Ekstra godt humør var det på jentene etter at de i dag beseiret Strindheim 3-1 i sin andre gruppespillkamp i Scandia Cup. Etter 2-0 ved pause sørget Siri for 3-0 litt ut i andre omgang, og med det var seieren trygget.

Like etter var Anette Furhaug Aa nære 4-0 da hun dundret ballen i tverrliggeren.

– Det hadde blitt det fineste målet jeg har scoret noen gang, i hvert fall i kamp. Men det ble seier uansett, så da er det greit, sier 13 år gamle Anette.

Lang fotballsommer

Nå ser jentene frem mot fortsettelsen på turneringen på Ladesletta.

– Vi tapte den første kampen vår, men ønsker fortsatt å komme til A-sluttspillet, sier Siri Oline Berg-Johansen.

Uansett om det blir sluttspill eller ikke – fotballsommeren til Astor-jentene slutter ikke med det første. I slutten av juli skal de til Dana Cup med to elleverlag, noe det er knyttet spenning til. Både i serien og på Skandia Cup spiller de sjuerfotball fordelt på tre lag. Hele 27 jenter er tilknyttet 2001-årgangen i Astor.

– Det er første gang vi skal på Dana Cup, og vi gleder oss til å spille elleverkamper. Fra før har vi bare prøvd én treningskamp, forklarer Siri Oline.

Sosialt høydepunkt

Jentenes trener Ørjan Berg-Johansen roser spillernes opptreden da de testet ut elleverfotball for første gang. Ikke bare er banen større og det er flere med- og motspillere – men offsideregelen er også med.

– De klarte seg overraskende bra til at det var den første testen. De hadde tydeligvis tenkt gjennom hvordan dette skulle løses, sier en fornøyd trener.

Danmarksturen til Dana Cup blir sommerens sosiale høydepunkt for alle rundt Astor-lagene er han ikke i tvil om.

– Det er mange i familiene til spillerne som skal være med, så det blir helt sikkert årets sosiale høydepunkt. Men sportslig er det alltid neste kamp som er høydepunktet, slår treneren fast.

Vippet til sin fordel: Astor fikk god match av Strindheim, men scoret flest mål og trakk det lengste strået. Foto: Jens Petter Søraa
Taktikkeri: 2001-jentene til Astor har god erfaring fra sjuerfotball. Men overgangen til elleverfotball senere i sommer er de spent på. Foto: Jens Petter Søraa
Foreviget: Trener Ørjan Berg-Johansen kan fornøyd forevige Astor-jentene. Foto: Jens Petter Søraa
Triumf: Astors 2001-jenter jubler for seier mot Strindheim. Foto: Jens Petter Søraa