Daniel Örlund. Ole Selnæs. Mix. John Chibuike. Og Alexander Sørloth. Alle er kontraktsløse etter sesongen. Og alle har en uavklart situasjon med klubben.

Om seks dager er juni blitt juli. Da har spillerne på bildet over seks måneder igjen av kontrakten og kan snakke fritt med hvem de vil om en gratis overgang fra nyttår. Noe som vil hindre gode inntekter for RBK. Og som dermed også vil kunne gi klubben et mindre økonomiske handlerom til å signere fullgode erstattere.

–Vi har ikke noe nytt å si. Når jeg har det, skal jeg også fortelle, sier sportslig leder Hoftun om situasjonen til Adresseavisen.

Selnæs: –Kan vente

Det er flere årsaker til at det «ikke er noe nytt». Klubben har snakket med flere av spillerne om forlengelse, uten å bli enige. Som Ole Selnæs, som for et par uker siden sa at han kan vente til dagen før overgangsvinduet stenger i midten av august med å bestemme seg. Flere klubber, deriblant Viking, følger midtbanespilleren tett.

–Jeg vil være i den klubben hvor jeg kan utvikle meg best videre, og jeg kan lett vente til slutten av overgangsvinduet med en avklaring, sa han 12. juni.

Chibuike signerer neppe

En som imidlertid skal ha bestemt seg vedrørende framtiden, er John Chibuike. Etter det Adresseavisen erfarer er den investoreide spilleren tapt med tanke på ny kontrakt. Chibuike kostet drøyt åtte millioner kroner sommeren 2011.

Hovedårsaken er manglende spilletid; angriperen har kun startet tre eliteseriekamper denne sesongen.

Mix er ønsket flere steder

Mix Diskerud er for tiden i USAs VM-tropp, som i kveld møter Tyskland i Brasil. Han har vært linket til flere amerikanske og europeiske klubber siden i vinter.

Midtbanespilleren virket svært så rund i kantene da Adresseavisen snakket med han om framtida før VM startet:

–Alle har utgående kontrakter i fotballen. Ikke en gang Nils Arne Eggen hadde livstidskontrakt, svarte han.

Örlund tilbake som førstekeeper

Daniel Örlund er tilbake mellom stengene etter en vinter preget av skader og en vår i skyggen av Alexander Lund Hansen. Situasjonen rundt keeperen er uansett uavklart, og Örlund uttalte følgende på spørsmål om kontraktssituasjonen tilbake i april:

–Det er mye som spiller inn når jeg skal forlenge en kontrakt. Jeg sitter ikke og forhandler bare for meg selv, men for hele familien min. Det er mye som veier inn. Lønnen er én sak, men det er mye annet som skal passe, også.

Han har to barn som begge har begynt på skolen i Trondheim, men det er Stockholm som er «hjemme».

–Sånn er det bare. Men jeg kan ikke si nå om jeg skal bli eller dra et annet sted. Jeg har faktisk ingen anelse om hvordan fremtiden ser ut.

Sørloth tilbake for fullt

Den siste på lista er unggutten Alexander Sørloth. 18-åringen har slitt med et brudd i beinet denne våren, men er nå tilbake for fullt. Etter det Adresseavisen forstår er det planlagt et møte mellom han og klubben vedrørende framtiden. Men foreløpig står også han uten kontrakt neste år.

Offisielt åpner sommerens overgangsvindu 15. juli. Men allerede om seks dager kan en firedel av RBK-stallen snakke fritt med andre klubber.

John Chibuike. Foto: OLE MARTIN WOLD
Mix. Foto: Mari Vold
Daniel Örlund. Foto: RICHARD SAGEN
Alexander Sørloth.