– Saken er historie: Per Joar Hansen har nå lagt striden med midtstopper Stefan Strandberg bak seg. – Stefan er innstilt på å gi jernet for RBK, sier han. Foto: Jens Petter Søraa

Midtstopperen deltok nylig i begravelsen til en person i «nær familie».

Dødsfallet har bidratt til å sette livet i perspektiv for Strandberg og resten av familien.

– Det er tøft for alle å miste noen i nær familie, sier Stefan Strandberg.

Han forteller at det har vært noen krevende uker siden han meldte seg uaktuell til å spille hjemmekampen mot Lillestrøm 9. juni. Saken fikk stor oppmerksomhet i Fotball-Norge, hvor saken ble slått opp som en spillerstreik.

Skrev til fansen

I en pressemelding i forrige uke henvendte Strandberg seg spesifikt til Rosenborg-fansen, der han benektet at dette dreide seg om en streik.

«Den utløsende faktoren til at jeg ikke følte meg klar til å spille kampen mot Lillestrøm ligger i personlige forhold i min nærmeste familie som ikke har noe med fotball å gjøre», skrev han.

Nå forteller han at denne utløsende faktoren altså dreier seg om et dødsfall i nær familie.

– Fotball er ikke det viktigste i verden. Det har jeg forstått de siste ukene, sier han.

Dårlig kommunikasjon

Nå er han innstilt på å kjempe om en plass på laget igjen, etter at Rosenborg nektet ham å spille den påfølgende kampen mot Start 12. juni, den siste kampen før ferien.

– Jeg er her på lik linje med alle andre. Gutta på laget har også vist forståelse for min situasjon, sier han.

Forståelse skal også trener Per Joar Hansen ha vist, som snakket ut med Strandberg i forrige uke.

I pressemeldingen forklarte Strandberg at misforståelser og dårlig kommunikasjon førte til at saken kom ut på en lite heldig måte.

«Saken har beklageligvis blitt kommunisert til media uten å ha alle fakta på bordet. Jeg ga allerede beskjed på fredag morgen om at jeg ikke følte meg klar til å spille kamp på mandag», skrev han.

Trente alternativt mandag

Den beskjeden kan aldri ha nådd Per Joar Hansen, som fikk en overraskende beskjed to timer før kampstart. Nå legger treneren saken bak seg.

– Stefan er innstilt på å gi jernet for Rosenborg. I fotball må du alltid være i stand til å legge sånne ting bak deg, sier Perry.

Under gårsdagens forsvarsdrilling var venstreback Jørgen Skjelvik igjen Tore Reginiussens makker i midtforsvaret, med Jonas Svensson og Mikael Dorsin på backene.

At Strandberg isteden trente alternativt sammen med blant andre Per Verner Rønning og Daniel Berntsen, skyldes ifølge Perry utelukkende at de tre spilte kamp for Rosenborg 2 lørdag.

Kan spille torsdag

Der ble det 2-1-seier mot Herd. I Adresseavisens spillerbørs fikk Stefan Strandberg en 6-er.

– Jeg ønsker selvsagt å spille. Noe jeg stort sett har gjort siden jeg kom hit i 2012, sier han.

Siden da har også Stefan Strandberg vært omtalt i flere overgangssaker. Han har fortsatt en drøm om å spille fotball utenfor Norge en dag, men forholder seg nå til kontrakten med Rosenborg.

Han avviser derfor at en kontraktskonflikt er årsaken til at han valgte å ikke spille kampen mot Lillestrøm 9. juni.

– Klubben avviste et bud på meg i fjor sommer, og det respekterer jeg fullt ut. Jeg trives bra her i Trondheim, selv om klubben kjenner til mine ambisjoner, sier Stefan Strandberg, som kan være tilbake på laget i torsdagens europaligakvalifisering mot latviske FK Jelgava.