Med ny trener inn, kan også nye spillere dukke opp. Styreleder Ivar Koteng lover Kåre Ingebrigtsen midler til å kjøpe spillere.

Koteng bekrefter at penger til spillerkjøp er tilgjengelig, men kan ikke oppgi noen konkret sum som Ingebrigtsen får til rådighet.

– Det er rom for å kjøpe spillere og det er gitt klarsignal til kjøp, sier Koteng.

LES KOMMENTAR: Tør de lytte til Perry?

At Ingebrigtsen bare er på «prøve» og kan vise seg å være ferdig etter den neste halve sesongen, bekymrer ham ikke.

–Jeg opplever Kåre som fornuftig og han kommer til å tenke før han kjøper. Dessuten har vi de siste årene utviklet et system for talentspeiding hvor det har skjedd mye bra. Det skal Erik (Hoftun) ha mye av æren for, sier Koteng.

Ingen krav fra «Bruttern»

Kåre Ingebrigtsen sier at han ikke satte noen krav om å få penger til spillerkjøp til rådighet.

–Nei, jeg har ikke stilt noen krav om det. Og den spillergruppa jeg ser utpå treningsfeltet i dag, den er veldig bra. Skal vi gjøre noe, skal vi gjøre noe som gjør oss bedre. Men hvor er de, hvem er de, hvilke posisjoner, det vet jeg ikke. Skal vi bruke penger nå, skal vi være smarte, sier «Brutter'n».

– Vi trenger ikke 40 spillere, vi trenger 16–17 som er j … gode. Nå har vi 16–17 av dem, fortsetter han.

– Men så forsvinner kanskje noen?

– Ja, og da blir det noe annet. Det er klart, da må vi gjøre noe. Vi trenger ikke bli noe færre enn det vi er nå.

Lover 4-3-3 mot Sligo Rovers

– Hvilke grep kommer du til å ta, hvilke forskjeller får vi se på Rosenborg nå?

– Jeg har et ønske om hvordan Rosenborg skal se ut. Hvilke endringer det blir, er jeg ikke så opptatt av. I fotball er det slik at du får ikke så mye. Skal du ha tre poeng, så må du gå ut og ta dem. Da må det være vilje til å ofre seg enkelte ganger, og det synes jeg skal gjøres.

– Mange er opptatt av 4-3-3 og «tilbake til røttene»-prosjektet. Hva legger du i det?

–Tilbake til røttene – jeg er ikke så glad i det. Vi skal fremover, og da har vi med oss røttene. I fotball er det aldri lurt å se seg tilbake. Vi skal se fremover, og så skal vi utvikle oss og ha med oss en del prinsipper som har ligget i Rosenborg i lang, lang tid. Og så kommer vi definitivt til å spille 4-3-3 på torsdag, sier Ingebrigtsen om den forestående kampen i Europaliga-kvalifiseringen.

Koteng sier at han og styret ikke kommer til å blande seg opp i stilen eller formasjonsvalgene som «Bruttern» tar.

– Ingen instrukser er gitt fra vår side om hvordan Kåre Ingebrigtsen skal få laget til å spille. Uttrykket «tilbake til røttene» var en beskrivelse av at vi ønsker å spille angrepsvillig og underholdende fotball. Hvilken fotball treneren ønsker å spille, er alltid opp til ham. Hvis vi ønsker én spesiell type fotball, så er trenerens filosofi noe vi tar med når vi selekterer trener, poengterer styreleder Koteng.

Tar imot råd fra Eggen

Nils Arne Eggen dukket opp som ivrig tilskuer på Ingebrigtsens første trening i går. Det var ikke Ingebrigtsen selv som hadde invitert mannen bak mange av de prinsippene han selv forfekter. Men han satte pris på trenerlegendens besøk.

– Jeg ble veldig glad da jeg så ham. Nils kommer hit og er happy med tingenes tilstand. Så får vi håpe han var happy da han gikk hjem også.

– Han skal ikke inn i noen form for offisiell – eller uoffisiell – mentorrolle?

–Det skal han ikke. Men Nils er en veldig dyktig fagperson. Og Nils er en person jeg snakker med og tar imot råd fra. Så Nils vil alltid være en person jeg spør og diskuterer fotball med, det må det aldri være tvil om. Mannen er klok. Min fotballfilosofi er tuftet på Nils og Bjørn (Hansen). Ingen andre.