Han erkjenner at det kan henge sammen med at laget er for dårlig trent.

I første omgang mot Molde spilte Rosenborg seg til flere store sjanser mot seriens beste lag. Etter hvilen hang de ikke like godt sammen.

Det er i tråd med tendensen vi kan lese av statistikken over baklengsmål denne sesongen: Rosenborg har nå sluppet inn seks mål før pause denne sesongen, 20 etter. I kolonnen for scorede mål er fordelingen langt jevnere: 15-20. Altså scorer RBK også flere mål etter pause.

– Hvordan opplever du det som skjer etter pause?

– Det er snakk om kvaliteten til å sette ballen i mål. Vi må bare øve videre og terpe, sier Morten Gamst Pedersen.

– Er dere bra nok trent når det igjen er andre omgang som er problemet?

– Vi må trene mer. Vi har ikke trent nok tidligere. Vi spiller jo kamp på kamp på kamp, og må restituere også. Men vi har begynt å få mer fotball på trening og tatt det gradvis inn. Så jeg får håpe det løsner seg og vi blir bedre og bedre trent, sier Rosenborgs målscorer for kvelden.

– Men vi kunne gjerne vært bedre trent, det kunne vi, legger Gamsten bestemt til.

Trener Ingebrigtsen mener derimot ikke at den svakere andreomgangen handler om at Rosenborg-spillerne ikke holder ut godt nok.

Ingebrigtsen uenig

– Vi mister strukturen i andre omgang. Vi kommer ikke like tett opp i Molde-spillerne. Vi vant ballen sjelden, mens i første omgang vant vi den langt oftere, sier han.

– Hva skyldes det? Kan det være at RBK ikke er godt nok trent?

– Vi styrer de siste tjue. Da står Molde og henger i tauene, mens vi kjører overganger. Så jeg tror ikke vi skal se på det. Vi hadde store målsjanser på slutten av kampen. Da la de seg bakpå. Så det tror jeg ikke vi skal ha fokus på. Da tror jeg heller vi skal ha fokus på å score mål, sier Ingebrigtsen.

Som føler seg trygg på at det ikke er fysikken det står på hos RBK-spillerne.

Ville satse på fart

– Hvis du insinuerer at vi er dårlig trent, hvis du ser utpå der at vi er dårlig trent: Se på målet de scorer hvor det er en mann som bommer på ballen og en annen står ledig. Det handler ikke om å være dårlig trent, det handler om marginer. Det er vi som scorer det siste målet, poengterer Ingebrigtsen.

At Gamst Pedersen ble satt på benken mot erkerival Molde, forklarer «Bruttern» med et ønske om å satse på fart. Han viser til den store sjansen Jørgen Skjelvik fikk i første omgang.

Ikke fornøyd med vraking

– Forstår du valget, Gamst Pedersen?

– Jeg vil spille uansett. Sånn er det.

– Har du fått en forklaring?

– Vi pratet. Han sa han ville prøve noe litt annerledes. Det må han bestemme, men jeg er aldri fornøyd med å sitte på benken. Hvis du skal være fornøyd med sånne ting, så må du begynne med ludo. Men jeg forsøkte å bidra så godt jeg kunne fra benken, sier Gamst Pedersen – som bidro med redusering på slutten av kampen da han dundret inn et frispark fra drøye 20 meter.