– Jeg synes han er som skapt for indreløperrollen. Han har stor løpskapasitet, store offensive kvaliteter og et godt skudd med både høyre og venstre bein. Han har funnet sin plass, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen om den danske 26-åringen.

De siste ukene har scoringene kommet ganske så tett for Jensen – blant annet ble det to mål i seieren mot Sligo da Ingebrigtsen sist torsdag fikk sin debut som Rosenborg-trener. Dansken er glad han nå slipper til lenger fram på banen.

– Siden vi startet opp etter ferien har jeg holdt et høyt nivå. Og jeg er sikker på at det har noe å gjøre med min posisjon på banen, sier Jensen og tenker på at han i hele juli har hatt tilhold på indreløperplass.

– Jeg har alltid sett meg som best på motstanderens halvdel og er glad jeg spiller lenger framme i banen nå, sier Jensen.

Sterke tradisjoner

«Bruttern» har selv vært en av de som har vært indreløper i Rosenborg.

Under Nils Arne Eggen ble det bygget sterke tradisjoner for den plassen. Roar Strand, Ørjan Berg, Øyvind Leonhardsen og Runar Berg er av de andre som har fylt rollen.

– Han har en del å leve opp til. Det har jo spilt noen bra spillere der, konstaterer Ingebrigtsen.

Bedre enn gamlegutta

All verden vet ikke Jensen om forgjengerne sine:

– Roar Strand har jeg sett klipp av og jeg tror jeg husker ham fra kamper mot danske lag. Og så har jeg selvfølgelig blitt fortalt hvilken legende han er, sier Mike Jensen.

Kåre Ingebrigtsen er imidlertid ikke i tvil om at Mike Jensen er en mann som makter å fylle skoene til alle de nevnte.

– Han er litt som Roar, Ørjan, Leo og meg selv. Han har de egenskapene som skal til for å gjøre rollen til sin.

– Har du snakket med ham om hvordan man spiller indreløper i Rosenborg?

–Litt har vi jo gjort. Vi har gått opp litt offensivt om hvordan vi ønsker å se ut og og hvor vi ønsker å finne ham. Men resten må han løse selv, ut fra sine vurderinger og sin spisskompetanse. Og jeg synes det så brukbart ut i Irland og jeg synes det så brukbart ut mot Molde.

– Du har ikke vist ham gamle videoer?

– Nei, nei. Mike må lage den rollen til sin egen. En del av spilleprinsippene er ganske like som da vi spilte med hockey-sveis, men det der kan han. Han skjønner det. Så tror jeg han blir bedre enn noen av de som har vært der, sier Kåre Ingebrigtsen.

– Men ikke bedre pr. dags dato?

– Jo, det synes jeg. Fotballen har utviklet seg. Så han er den beste indreløperen som har vært i Rosenborg, sier Bruttern.

Gjennom mesteparten av Rosenborgs aller mest suksessrike periode var det Bent Skammelsrud som styrte sentralt på midtbanen hos Rosenborg. På hver sin side av seg hadde han så å si alle de beste indreløperne. Han synes det vrient å skulle sammenligne Mike Jensen med disse.

– Mike Jensen er god han, men det var Ørjan Berg også... Jeg synes det er vanskelig å sammenligne forskjellige tidsperioder. Jeg er enig i at fotballen hele tiden er i utvikling, sier Skammelsrud.

Ulik spisskompetanse

Kåre Ingebrigtsen er også fornøyd med Mix Diskerud, som mot Molde fikk plass på motsatt indreløper av Jensen.

– De utfyller hverandre og dessuten har vi også Daniel Berntsen. Så vi har mange gode indreløpere med ulik spisskompetanse. Så vi kan bare fastslå at ting var ikke bedre før. Håret var kanskje bedre, men ellers har fotballen utviklet seg. Ferdighetene er bedre, tempoet er bedre. Det må vi innse. Og vi skal være med og utvikle ham videre, sier Ingebrigtsen.

Selger ikke i sommer

Faren for at gode spillere forsvinner til andre klubber, er absolutt til stede. Det gjelder også Mike Jensen, innser Ingebrigtsen. Men høstsesongen blir ikke uten indreløperen.

– Nei, det blir ikke nå. Det vinduet er stengt, sier Kåre Ingebrigtsen bastant.

– Alle drømmer selvfølgelig om de store ligaene, men det tenker jeg ikke på nå. Jeg har kun spilt her i halvannet år og føler jeg stadig kan utvikle meg i Rosenborg, sier Jensen selv.