Flytter: Nicki Bille Nielsen holder på å pakke på Ranheim før han flytter til Frankrike. Foto: Kristian Helgesen, Adresseavisen

Han viste sinne da han ble byttet ut mot Brann våren i fjor – og fikk kjeft av Per Joar Hansen.

Han rev RBK-drakten i filler da han ble utvist mot Sandnes Ulf i april i fjor – og fikk kjeft av Arve Tellefsen.

Han ble kastet i fyllearresten etter en tur på byen i september i fjor – og fikk refs og bot av Rosenborg.

Han havnet i trøbbel med politiet etter en bytur i København i påsken – og ble til slutt tiltalt for vold mot politiet.

Innimellom alt dette har Nicki Bille Nielsen hatt en tendens til å havne i fokus uansett. Enten det er for flørting, tatoveringer eller viktige scoringer.

Behøver en ny start

Til slutt har det blitt for mye. Derfor passet det meget godt da franske Évian viste interesse, og ville kjøpe ham. Det innrømmer den danske spissen glatt overfor Adresseavisen mens han pakker sammen sine siste eiendeler i huset hjemme på Ranheim.

– Det har vært altfor mange utenomsportslige ting med meg. Jeg tror jeg har bruk for en ny start. Uansett hva jeg gjør kommer det ting frem som ikke handler om fotball. Om jeg scorer et mål, vil det alltid stå et sted i artikkelen at i april gjorde jeg dét og dét, sier han.

– Så kom muligheten med Évian, som er en fantastisk mulighet i en stor liga. Det var en ekstra bonus, sier Nicki Bille Nielsen, som ber om å bli trodd på at han ikke ville bort for enhver pris.

Han legger ikke skylden på noen andre for at det ble som det ble.

– Det er klart at de tingene jeg har vært innblandet i er min egen feil. Det må jeg ta på min egen kappe, sier han – og kritiserer heller ingen for at episodene ble hengende ved ham.

–Sånn er det, dessverre. Og sånn er det også i danske medier. Man kommer ikke bort fra det i Danmark, og heller ikke her. I Norge og Danmark er det mange lokalaviser, og der hand-ler det om alt mulig annet enn fotball, og det blir laget reportasjer med spillerne. Det er det mindre av i Frankrike. Der er det gjerne intervju på klubbens hjemmeside om en kamp, og ikke alt mulig annet. Jeg gleder meg til å konsentrere meg om bare fotball. I tillegg er det jo et mye større land, og det er mye større interesse for andre enn meg, poengterer den danske spissen.

Overgangen til franske Évian kom hurtig og brått på. Adresseavisen skrev riktignok allerede i vinter at Rosenborg forsøkte å kvitte seg med spissen, men interessen fra Évian ble ikke nevnt før Rosenborg offentliggjorde overgangen 14. juli.

Headhuntet av fetteren

– Det gikk hurtig. Treneren tok kontakt med min fetter (Daniel Wass), og ba ham ringe meg og spørre om jeg hadde lyst til å spille der. Jeg sa at jeg var positiv til det, sier Nielsen.

Wass sa fra om reaksjonen fra den daværende RBK-spissen, og kort tid senere var han solgt.

– Det gikk en uke fra jeg hørte om interessen til jeg ble solgt. Treneren liker den typen spiller jeg er, og etter alle de tingene som har skjedd har han fortsatt tillit til meg. Det betyr mye. Han vet om alt, og når han viser meg tillit på den måten, er det kjempestort. Jeg vil betale tilbake på banen og vise at det var et riktig valg, sier Bille Nielsen.

Han har allerede startet i tre treningskamper for Évian, og scoret i den første. Signalene han har fått tilsier at han blir satset på som en spiller i startoppstillingen.

– Jeg har vært i Serie A i Italia og La Liga i Spania og fått kamper der. Men da var jeg litt yngre, og det var ofte som innbytter. Nå er jeg eldre, og vil gjerne spille fast hver gang. Kan jeg det i Frankrike, er det helt topp, sier dansken.

– RBK trengte en endring

Han er naturligvis godt oppdatert på at Per Joar Hansen har fått sparken som RBK-trener etter at han ble solgt.

– Det er alltid synd når sånt skjer, men Rosenborg har tatt det valget de synes er best. Det er vanskelig for meg å blande meg. Jeg likte godt Perry, og har hatt mang en god prat med ham, men det har vært bruk for en endring i Rosenborg, sier han.

– Er du overrasket?

– Det har jo vært litt snakk om det en stund, så jeg var ikke overrasket. Det er synd for ham og Bård (Wiggen, Hansens assistent), men sånn er fotball. Nå håper jeg spillerne får en frisk start.

– Var det riktig?

– Det vet jeg ikke. Spillerne har også en stor del av ansvaret, men det er vanskelig å si om det er rett eller feil, sier Nicki Bille Nielsen.

PS! Nicki Bille Nielsen har spilt inn sin avskjedshilsen til Rosenborg-supporterne. Se videoen på adressa.no.

Mulighet: Évian er en fantastisk mulighet i en stor liga, sier Nicki Bille Nielsen. Foto: Kristian Helgesen, Adresseavisen
Adjø: Nicki Bille Nielsen tar sin hatt og går. Foto: Kristian Helgesen, Adresseavisen