Karabük: For en måned siden var Strandberg tydelig på at han kunne forlate RBK allerede i sommer. I går leverte han sin aller beste kamp som Rosenborg-spiller.

Groggy, kvalm og med kraftige hodesmerter ble Strandberg tvunget av banen rett før slutt i går kveld. Da hadde midtstopperen frustrert vettet av samtlige tyrkere i Karabük – og bidratt til et meget sterkt resultat før returkampen neste torsdag.

– Han var massiv i dag. Både i duellene og med ball. Han styrte, tok ansvar og gjorde smarte ting hele tiden, skryter trener Kåre Ingebrigtsen.

– Dette kan ha vært hans aller beste kamp som RBK-spiller. I dag var han fantastisk for oss, skryter tidligere stopperbauta og assistenttrener Erik Hoftun.

– Min beste kamp, sier Strandberg rett ut selv.

– Trigger ekstra

Da hadde 24-åringen, som kom til RBK foran 2012-sesongen, vært overalt i den tyrkiske sommerkvelden. Han vant duellene mot Karabüskspors nye spiss-kjøp Domi Kumbela. Han kastet seg inn i taklinger som en hockeyspiller. Og han var tryggheten selv med ballen i beina. Strandbergs gode innsats ble så godt som understreket da Karabükspor scoret rett etter at han ble tatt av med hodesmerter, mot sin vilje, fem minutter før slutt.

Men målet ble annullert – fordi ballen hadde vært ute over dødlinja før den ble skrudd tilbake i feltet.

Fra sidelinjen så en groggy Strandberg at banens nest beste, Alexander Lund Hansen, vartet opp med en klasseredning på overtid. Dermed er det opp til RBK selv neste torsdag.

– Jeg blir ekstra trigget av Europa-kampene, og den som tror Karabükspor er et middels lag, tar kraftig feil. Her kjøper de spillere som lønnes med voldsomt mange millioner, sier Strandberg.

Eller for å være nøyaktig: De best betalte spillerne tjener 20 mill. i året i den tyrkiske jern- og stålhovedstaden. Ingen visste i går om smellen Strandberg pådro seg er så alvorlig at han mister Stabæk-kampen søndag, eller returkampen torsdag.

Men trener Kåre Ingebrigtsen krysser nok fingrene hardt for at smellen han fikk da han krasjet med Lund Hansen ikke er hjernerystelse.

Tar en prat

Så innrømmer da også «Brutter’n» at han nå vil sette seg ned med Strandberg og snakke framtid. For tidligere i sommer var sørlendingen tydelig på at dette kunne være hans siste sommer i RBK-trøya.

– Jeg kommer til å ta meg en prat med ham. Selvfølgelig ønsker vi å beholde våre beste spillere her, sier Ingebrigtsen – før han følger opp:

– Hvis ikke, får vi låse ham inne et sted så ingen andre får tak i ham!

Strandberg selv vil ikke si for mye om framtiden, annet enn at det ikke virker som om han så tydelig vil skifte klubb i sommer nå, som for en måned siden.

– Jeg kan bli her i to uker, eller i 15 år, smilte han da Adressavisen spurte ham onsdag kveld. Slik svarte han etter kampen i går:

– Jeg trives veldig godt, men vi får se hva som skjer.

– Hva tenker du om at «Brutter’n» nå vil overtale deg?

– Det er bare å ønske ham lykke til, gliser Strandberg – før han fortsetter:

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk av Kåre og jobben han har gjort så langt!

Rørt «Brutter’n»

Ingebrigtsen selv var nesten litt rørt etter kampen. For selv om RBK i perioder ble spilt lave, særlig de ti siste minuttene, er han imponert over moralen i en gruppe som både har mistet flere spillere, og som har halvskadde spillere i troppen.

– Vi trodde det kom til å bli veldig tøft da vi dro hit, men reiser i visshet om at vi nå har alle muligheter. Innsatsen i dag gjør meg stolt. Og på Lerkendal skal vi angripe, smiler RBK-treneren.