Det ble skikkelig drama i Tauron Arena i Krakow fredag kveld.

Først måtte de norske håndballguttene se seg slått av Tyskland etter ekstraomganger i semifinalen i håndball-EM.

La inn protest

Men det var ikke helt ferdig likevel.

Etter kampen ble det klart at det tyske laget hadde for mange spillere på banen like etter den avgjørende tyske scoringen, og Norge la inn en protest.

- Vi legger inn protest fordi tyskerne hadde to gule spillere (keepere) på banen på samme tid. Nå har vi gjort det formelle helt riktig, men jeg vil ikke spekulere i hva utfallet av protesten kan bli. Det er det opp til andre å avgjøre, sa Norges hovedleder Heidi Tjugum til NTB.

- Norge er opptatt av fair play

Laget hadde frem til klokken 0900 lørdag morgen med å legge frem ytterligere opplysninger som kunne støtte den norske saken, men i løpet av natten har de altså bestemt seg for å droppe protesten.

Tjugum forteller at det var en samlet ledergruppe, der både presidenten og generalsekretæren i håndballforbundet var involvert, som bestemte seg for å trekke protesten.

Avgjørelsen ble tatt lørdag morgen og sendt til EHF like før klokken 09.00.

- Norge er opptatt av fair play og likebehandling, og at kampresultater skal avgjøres på banen og ikke i et møterom. Således hadde vi ønsket at kampes delegat/sekretariat i den aktuelle hendelsen hadde reagert når feilen skjedde, står det å lese i pressemeldingen fra Norges Håndballforbund.

- Vi ønsker fair-play og at kampene skal vinnes på banen, gjentar Tjugum ovenfor Aftenbladet.

Hun synes ikke det er spesielt å legge inn en protest, for så å trekke den under et halvt døgn senere.

- Nei. Vi har så kort tid etter kampslutt til å legge inn protest, at det er bedre å gjøre det enn å angre på at vi ikke gjorde det. Når vi står midt oppi dette oppleves en times frist etter kampslutt som veldig kort tid. Det tar tid å gjøre en skikkelig vurdering og det er ikke mulig å gjøre det på så kort tid. Nå fikk vi lagt inn protest og deretter tatt en grundig vurdering av situasjonen. Vi føler oss trygge på at vi har landet på riktige beslutninger i denne saken, sier Tjugum.

- Til tross for god dokumentasjon har Norge nå valgt å trekke sin protest. I vårt brev til EHF har vi oppfordret til videreutvikling av regelverket samt ikke minst lik praktisering av dette slik at håndballen kan unngå lignende saker i fremtiden. Vi håper og tror EHF lytter til vår oppfordring og at det settes fokus på dette arbeidet i tiden fremover, skriver forbundet i pressemeldingen.

Les hele pressemeldingen her.

- Sekretarietet er arrogante

Sent fredag kveld var TV 2s håndballekspert Bent Svele tydelig på at det var riktig å levere inn en protest.

- Det sitter fem-seks stykker i sekretariatet, de er arrogante, blander seg inn hele veien, men når de ikke klarer å gjøre jobben sin, da er det riktig å protestere, sa han til Aftenposten.

Og raste videre:

- Norge røk på to utvisninger for feil bytter i kampen mot Frankrike, fordi spillerne sto fem centimeter på feil side av en strek. De som sitter i sekretariatet er her på god lønn, fri kost og losji. Da må vi kunne forvente at de i det minste klarer å gjøre jobben sin.

Han tvilte imidlertid på at protesten ville bli tatt til følge. Det sa også en av Norges mest anerkjente dommere gjennom tidene, Terje Anthonsen.

- Det er en grov feil som begås, men den vanlige grunnen hos IHF (Det internasjonale håndballforbundet) og EHF (Det europeiske håndballforbundet) til å avvise, er å si at den ikke hadde betydning, sa han.

- IHF og EHF er for feige. De driver ingen kvalitetssikring av folk som sitter i sekretariatet. De er med i en eller annen komité, og hentes inn i hytt og pine, fulgte Anthonsen opp.